Sunny sunday

Jag älskar detta väder !!

Vaknade upp imorse, gjorde gröt och tittade på TV. Har balkongdörren öppen och ute på utemöblerna ligger missarna och sover så gott. Chelsie älskar att ligga på en stolsdyna och sova eller jaga insekter som flyger runt. Akilles sitter helst på bordet en stund, rullar lite i solen och sen sover hon inomhus istället.

Vi drog till marieberg för att mamma glömt lämna in kortet på lillebror till plakaten..vilket stjärnskott ! En av de sötaste korten på min lillebror som existerar. Han spelar hockey med en klubba i trä och en tennisboll och skulle prompt ha hockeyhjälm med galler, så han använde min lilla cykelkorg. HAHA för söt !

Sen är det Mors dag idag också ! Grattis mamsen ! Ska bjuda henne på mat ikväll, grillat. Det har hon velat äta länge nu :P Men vänta tills du får din födelsedagspresent på torsdag. Då blir du glad ! <3

Iallafall så vill jag spara inför flytten och semestern med pappa och de v.29. så jag har infört shoppingförbud för mig själv i sommar. Taskigt, men jag kunde inte låta bli att handla lite idag iallafall... :P Visar senare.

Nu ska jag blanda en riktigt somrig saft ! Jordgubb, smultron och kiwi..sjuuukt god !! Ta med mig kördbärstomaterna ut och välja bok, sätta mig på balkongen och sola lite. Läste ut Gynnings bok inatt..den var faktiskt bra. Undra vilken jag ska läsa nu då?


Myskväll till finalen

Åh  ! Jag är så mätt.Vi körde som vi gjort de senaste lördagarna ! Revbensspjäll, sallad och vitlöksbröd. Efter det har jag ätit lite godis trots min stora och mätta mage. Min lösgodispåse kostade knappt en tia, så den gick ner ;D

Ska lyssna lite på min nya musik och kanske något avsnitt.
Såhär års blir det ju aldrig riktigt mörkt ute såpass att det känns som natt.
Klockan är liksom 20 i 10 och det är knappt att det är kvällsmörkt ens.
Härligt, jag kommer vara ledig ett bra tag nu. Så jag ska steka ute i solen och ta vara på varje dag.
I höst kommer plugget och eventuellt jobbandet igång igen.

Robinsonfinalen 09

Då var det avgjort ! Ellinor Pierre är Robinsonvinnaren 2009 !
Det stod till slut mellan henne och Jarmo som var en av mina favoriter.
Det var synd att Anna var så nära, men Jarmo var grym på att hugga i kokosnötterna så han fick ett bra försprång där.
Vet inte varför de som inte röstade på Jarmo inte gjorde det, men Ellinor ska ändå ha credit för att hon klarat sig så långt. Hon har inte direkt skapat pakter eller svikit något för att hålla sig kvar. Hon har inte direkt vunnit så många tävlingar heller, men varit såpass duktig att hon inte dragit ner på laget och fått vara i ett vinnande lag bra många gånger. Hon har spelat sina kort rätt, absolut !

Jag hade varit nöjd med alla som vinnare...nej..inte Nina. Henne gillade jag inte alls !

Ånnabodabilder



Fårapluttar :P


Den är inte upp-och-ner, det är spegelbilden i vattnet =)


Guldvaskarplatsen


Sjön,skogen,himlen..vackert !

Torsdagsbilder..

Linda lagar mat :)



De otroligt sköna byxorna jag köpte :)


Lördag !

Hello everybody !
Sitter i denna stund ute på balkongen i bikini och har suttit här sen..runt 11 ungefär.
Sjukt härligt, men nu börjar det bli för varmt och hade tänkt att hoppa in i duschen innan vi drar och handlar sjukt mycket gott inför kvällens Robinsonfinal ! :D Jarmo eller Anna hejar jag helt klart på..!!!

Lägger in massor av bilder senare =)

Härlig avslutning på en bra dag

Satt på balkongen i ungefär en timme..glömde bort att jag inte läst klart Nicole Richies bok än, utan påbörjade att läsa Carolina Gynnings istället. Är ganska inne i den boken, hon är rätt duktig och har haft en händelserikt liv på gott och ont. Precis som de flesta med självbiografer iofs.

Sen kom mamma hem och gjorde mig sällskap till Marieberg för att leta present till lillebror. Han tar nämligen studenten om en vecka. Det fick bli något enkelt, men behövligt. Sen letade vi lite efter kläder som vi kan ha då så vi ser lite somirga ut. Köpte en klänning på Gina Tricot , skitsöt ! Men när jag tar på mig en klänning så känner jag mig så himla löjlig. Jag var en riktigt klänningstjej när jag var liten, vägrade att ha annat på mig. De skulle också ha volanger och vara vida så att de spred ut sig som ett paraply när jag snurrade, det var en väldigt vikitig egenskap !
Men idag känner jag mig inte alls söt och fin i de..snarare klumpig..
Men vad gör man inte för lillebror? ;D

Hoppade in här hemma och slängde in alla påsar. Åkte sen upp till Ånnaboda och gick runt spåret. Fåren har släppts ut på sommarbete och man kan gå igenom deras hage, även om den vägen inte är så speciellt..ren :P Men det gjorde vi och jag var så jäkla harig när de gick bakom en och var nyfikna. Skönt att de inte var på mig och bet mig bara ;)
Tog massor med fina kort, men lägger in de imorgon.

Nu blir det några avsnitt innan läggdags. Gick upp lite tidigare idag än vad jag är van vid plus att mitt lilla huvud tänkt så det knakat :P Sjukt trist för en fredagkväll, men så är det att vara ambitiös ;)

Idag är det en somrig dag =)

Då har man skrivit kursens tenta. Den innehöll inte så många frågor, men varje fråga hade ganska hög poäng, så jag hoppas att jag iallafall skrapat ihop ett Godkänt. Ni kanske förstår hur mycket jag fått suttit och klurat och slagit upp i böcker och anteckningar och skrivit så att handen nästan gick av. Är helt slut !

Ska sätta mig i solen en stund, vila upp huvudet lite och samtidigt kanske iallafall få lite färg ?

Förresten så glömde jag nämna igår att kirurgen ringde igår och hade tittat på mina röntgen-bilder som jag tog i mars. De var inte så bekymrade över den lilla förändringen som skett men vill att jag ska komma in så att de kan ta en biopsi på den. Usch, tänker jag då. Sticka in en nål in i magen och ta ut vätska..vad obehagligt det kommer vara. De ville iallafall vara på den säkra sidan eftersom de egentligen bara antar att det är en cysta, men röntgen visar det inte till 100%..förhoppningsvis är det det..

Nej..solen som sagt.
Ska ut med mor min till marieberg sen och försöka ta tag i att hitta en present till min lillebror..den stora lillebrodern :)

Jag hinner nog..

Har verkligen pluggat stenhårt hela dagen ! Haft skrivkramp men skrivit ett tiotal sidor efter det ändå.
Tog sen en snabb paus för att laga mat med kyckling, minimajs, kokosmjölk osv. Men åt med ena handen och skrev med den andra.

När mamma kom hem så beföll hon mig att följa med ut till marieberg. Köpte med mig ett par caprijeans i baggy stil, sjuk snyggt satt de :D Kan vara skönt i sommar !
Letade lite presenter till lillebror inför nästa vecka, men han är så svår att köpa till ! Skitunge ! ;P

Imorgon är det Tentadags ! Hjälp vad mycket som snurrar i huvudet. Tänk om det går åt helvete? Tänk om jag nollar? Jag kanske får totalt hjärnsläpp? Haha har aldrig varit speciellt i intresse av att plugga eller brytt mig om något som haft med skolan att göra överhuvudtaget i högstadiet eller första året på gymnasiet. Men nu är jag verkligen intresserad och vill så gärna ! Det FÅR INTE gå dåligt !

Ska plugga klart lite, göra upp en mall och skriva klart min lilla ordlista. Packa ner böcker och allt som ska med.
Wish me luck ! :D

Sista dagen att plugga

Då var det dagen innan den fruktade dagen. Sista dagen att hinna plugga innan den är dags att visa sina kunskaper.
Är inte så nervös..men det kommer imorgon bitti skulle jag tro. Tänk om jag misslyckas totalt?

Har varit vaken en bra stund, tänkte ta det lite lugnt en stund. Har gjort lite gröt till frukost, ska kanske lyssna lite på musik eller kika på något avsnitt av någonting. Få vakna lite innan jag sätter igång med allt.

Perfekt pluggväder ute. Kallt, lite blåsigt och smågråa moln som kanske ger ifrån sig lite regn senare mot dagen.
Hade blivit ganska sur om det varit en sommardag idag..men nu kan jag få plugga och sitta inne hela dagen tillsammans med mina böcker, med god anledning och med gott samvete.

Sjuuukt nöjd !

Sista tillfället innan tentan, gick igenom lite tankesätt man kan & bör ha inför tentan osv.
Gjorde en kursutvärdering också..där skrev jag en del rader kan jag säga :P

Fick inte tillbaka rättsfallsanalyserna, utan får åka till skolan och hämta de på måndag. Varför förstog jag inte riktigt men det var något om att alla inte blivit kommenterade än utan bara poängsatta.
Vi fick dock veta hur många poäng vi fått.

FULL POTT ! Så jävla nöjd är jag !

Jag som var så osäker på om jag tänkt rätt eller skrivit för lite osv. Men får se vad kommentarerna säger, men vafan...! Haha satte hela skiten..ååh det var som om man lyfte från marken..Jag & S gav ifrån oss några glädjetjut, hon fick också fullt nämligen. Ni fattar inte hur skönt det är ! Nu har jag de poängen som räknas in i tentan. Vilket betyder att jag inte behöver lika många poäng för att ha alla rätt på tentan som de som inte lämnat in..sjuukt härligt ! Detta betyder ju alltså att jag inte behöver lika många poäng för att bli Godkänd.

Ska inte tappa fästet helt , utan plugga HELA dagen imorgon, sista dagen innan tentan..mitt stackars huvud.

Efter skolan åkte jag & mamma för att storhandla, så imorgon kan jag laga kycklingrätten jag inte hann laga idag :D

Nu är det dags för mig att sova, imorgon ska pennan glöda ;)


En sista gång

Nu har jag pluggat lite EU-rätt och antecknat massor om det, men har inte riktigt hunnit klart en.
Gick och handlade och när jag kom hem igen så insåg jag att tiden gått för "snabbt" och att jag inte alls hann laga den goda mat jag nyss inhandlat. Så fick bli snabbmakaroner och såndär äcklig köttfärssås på burk, haha.

Sen pluggade jag lite till och fick sen snabbt hoppa in i duschen och göra mig iordning till ett sista besök(förutom tenta och ev.omtenta) Ikväll ska vi få tillbaka rättsfallsanalysen (självfötroendet sjunker) och ska ha kursutvärdering..hmm det ska bli intressant och se hur den diskussionen kommer låta. Många har klagat och varit väldigt negativa, med all rätt ! Men när det väl kommer till kritan brukar vissa plötsligt inte tycka något..men om jag "känner" mina klasskamrater rätt så kommer det bli ett jäkla kackel :D

Ses senare ikväll ! :) 

Onsdag

Detta är sista dagen som jag har tillfälle att plugga stenhårt inför fredagens tenta. Såg på hemsidan igår att det är tillåtet att ta med sig anteckningarna man gjort under kursens gång, haha är inte det fusk? Men det är schysst att de försöker göra det enkelt för oss med tanke på hur snett kursens riktning har gått. Igår kom sista föreläsningen ut också..IGÅR !? Tre dagar innan provet liksom..tack för det. Men det gottgör de oss för nu när vi får ta med kurslitteratur och anteckningar.
Så nu ska jag skriva ner allt jag kan tänka mig att skriva ner i anteckningsblocket.

Men jag kommer få dåligt samvete om jag bara kommer att leta i anteckningarna under provet, så självklart ska jag plugga som vanligt folk också. Köpt lite frallor, läsk och lösgodis så att pluggandet iallafall för något skoj med sig =)

Testade även tandblekningen igår..man skulle börja lugnt med ca 30-45 min. Jag vet att mina tänder ilar lätt så jag körde på prick 30 min. Såg inte så mycket till resultat redan då, vilket det verkar som att vissa har gjort. Men imorse när jag vaknade så fanns det en liten skillnad. Ska öka till en timme idag. Gjorde misstaget igår att vara hungrig under de där 30 minutrarna, vilket med hjälp av gelén gjorde att jag mådde lite illa.

Men när mamma plockade upp mig inför kalaset igår så hoppade jag in på McDonalds och tryckte i mig lite mat. Sen fika man med tårta,bullar, kakor och bakelser på kalaset. Haha vårat bilsällskap häpnades av min aptit i samband med min storlek ;D

Nej..plugga nu..See you later :)

Dagen

Jag är så besviken att jag inte pluggat nmågot idag..alls !
Jo jag gjorde ett lite ordlexikon till mig själv..that's it..

Satt i solen och myste en stund tills den försvann, sen började jag plocka iordning på mina kläder och försökte få någon sorts struktur på det hela. Sen såg jag att brevbäraren lämnat två paket utanför dörren..så började jag fixa med de..läste min lönespec..och betalade räkningarna som kommit. Satt med tandgrejen över ett avsnitt av O.C och nu ska jag på födelsedagskalas..suck.

Tisdag

Vaknade och såg att det var soligt och fint idag också =) Men nu kom det stora, men tunna, moln och gömde solen :/

Ska lata mig hela förmiddagen, sola ute på balkongen om den kommer fram igen, kika på O.C och lite annat.
Eftermiddagen spenderas genom att plugga massor..jippi ! Fler övningstentor..

Hoppas att ni andra har en bättre och mer händelserik dag.

Bra dag med en extra snurr

Då är man åter hemma igen och det tackar mina stackars fötter för :)

Pluggade i 3.5 timme sen förstog jag knappt vad jag läste. Vi har inte fått träna, eller vad man ska säga, att tolka lagtexten, den är inte på nysvenska direkt. Men det gick bra ändå :) Några uppgifter löste jag allt ! Det hade aldrig gått om jag inte tyckte att detta var intressant.

Men efter ett tag så blev jag trött i huvudet och ögonen så tog mig upp på stan och mötte upp min kära Ip =) Som blivit en riktig fighter..bokstavligt talat ;D haha
Gick runt på stan, kikade lite, pratade en massa och sen avslutade vi allt med lite glass =)

Blev upphämtad av mamma som ville ut till marieberg då hennes bästa kompis har kalas för sin son imorgon. Undra om man ska haka på dit för att slippa pluggandet och träffa folket =)

Nu ska jag kika lite på Cesar Milan och sen lite O.C

Måndag

Hallå på er !

Ny vecka som kommer innehålla massor av plugg. Kan tänka mig att det kommer bli mycket tjat om pluggandet ett tag till, men sen är det plötsligt över..om jag inte kommer få göra omtenta, vilket jag tror att jag kommer få göra tyvärr.

Ska sätta mig och göra lite övningstentor..det ska bli spännande och se hur det går. Det värsta är att vi inte har svaren på de, så hur vet man att man gjort och tänkt rätt? Läser inte så mycket mer i boken nu, eftersom jag får ha med mig den på tentan, så får läsa den då när jag vet vad jag behöver läsa för något.

Får se om jag ska dra till I sen och haka på henne och hennes påhitt =)

Söndag

Godmorgon !

När jag gick och la mig ca 4 timmar efter vår måltid så var jag fortfarande mätt. Så går det när jag har cravings, haha. Jag verkligen mular i mig. Hade varit sugen på revbenspjäll hela dagen. Kommer väl bli samma sak idag när jag får en av favoriterna, färskpotatis och bearnaise :D
Tittade på Robinson igår..fan att blomman åkte, han borde vinna allt ! Han är grym och så har vi ju min lilla crush ;D
Efter det blev det ett par O.C-avsnitt. Sista på första säsongen och första på andra säsongen. Man undrar ju ibland..även om jag vet hur serien slutar, fast jag inte sett hela eller inte kommer ihåg alla detaljer, så bölar man i sista avsnitten av säsong 1 ändå? Även om det finns 3 säsonger till och jag vet att de inte drar från stan föralltid? Varför, varför kommer tårarna? Haha lite skumt. Hur ska jag palla planen som jag har?

Har varit uppe sen 9-tiden men har hjälpt mamma att leta på lite info inför hennes framtidsplaner, hoppas det sker. Skulle vara så roligt och det passar verkligen henne, fast hon skulle behöva lite mer aggression i sig ;D
När jag satt och letade information så slutade det med att jag satt och mailade en person inför sensommaren..Gu vad det skulle vara spännande. Tänker inte gå in mer på det ifall det inte sker. Hade även fått ett erbjudande om en lägenhet, så får väl se hur det blir med den. Tror inte att jag hade så stor chans på den, men det är alltid en början.

Mer än så har man inte hunnit med idag..ska träna lite och självklart läsa en massa i boken.
Men medan jag surfat runt för att hjälpa mamma så har jag haft tvättstugan och fått springa däremellan.
Men nu är tvättiden över så ska försöka ta mig i kragen och öppna boken =)

Resultaten dag 2 på agilitytävlingen var att farmors Frasse kom 7:a i agility och 8:a a hopp. Han är ju tyvärr otränad och lite överviktig, men ska inte få fler pinnar så han får inte komma i för bra placeringar. Att hamna i tredje och bästa klassen är lite för svårt för pälstrollet :)

Först ett avsnitt av O.C ;)

Lördagsmys

Läst hela kapitlet om avtal och rättshandlingar..har typ halva boken kvar :/ Nu ångrar man att man inte läst den oftare, men har hela tiden känt att jag haft så mycket tid på mig och plötsligt är man där ..

Drog och handlade lite lördagsmys och drog sen på långpromenad i Rävgången..igen ! Det är så fint där såhär på sommaren och i år är det väldigt många svanar som flyttat till naturreservatet där ute. Fast det är svårt att ta kort på de när de har huvudet ner i vattnet. Tog iallafall kort på kossorna som de släppt ut på sommarbete Massor av fina kalvar som låg långt bort, fan att jag inte har större zoom :/ Men fick kort på en lite större kalv och sen på en sjuuuukt dräktig ko, haha. Men de bilder får jag lägga upp senare.

Nu sitter jag här i soffan och är så mätt att det bokstavligen känns som att jag ska spricka. Har ätit "lördagsmaten" revbenspjäll med sallad och vilöksbröd. No way att godis får plats nu i min stackars mage.

Ska iallafall kika på Robinson nu och sen kanske lite O.C
Have a nice evening :)

Sunny saturday

Vad härligt att solen tittar fram såhär på förmiddagen :)

Ska ta med mig min kursbok ut på balkongen och njuta av solen !
Chelsie ligger redan där ute på en stol och myser, Akilles brukar bara vara ute en stund. Nosa lite och käka på blommorna..haha, annars ligger hon gärna inne. Hon skulle nog inte bli en bra utekatt, hon är för harig. Men det har hon ju all rätt i världen att vara efter det hon stått ut med innan jag tog med henne hem till mig.


Filmmys

Nyss tittat på sista(?) eller tredje filmen av engelska Wallander, haha skumt gjord. Varför filma en lapp med svensk text och sen läser skådespelaren det högt på engelska? whyy !? :S

Ska nog titta på ett till O.C avsnitt..sen har jag inte hunnit få fler :/
Ska nog göra en ansiktsmask sålänge :)
Måla om naglarna också ? Målade de häromdagen i en lite somrigare färg, men det känns inte så passande nu när det mest är grått, trist eller soligt men sjukt blåsigt.

Hihi, nej ska nog läsa lite i kursboken innan det blir O.C, annars kommer jag aldrig palla att läsa i den. Precis läst klart kapitlet om äganderätt,sakrätt osv...Trodde aldrig att det kapitlet skulle ta slut. Nu är jag inne i avtalskapitlet..jippi :P

Nåja. Hoppas att ni har en trevlig fredagkväll :)

Ska tydligen bli fint väder imorgon så blir nog en promenad och sen massor av plugg..skulle dock behöva ta mig ut till marieberg..


Åh, det åskar

Plötsligt var inte himlen så blå längre och nu öser regnet ner igen.
Sitter här och lyssnar på musik och väntar på att kunna se fler O.C-avsnitt...

Nyss så brakade det till och blixtrade till lite. Helt underbart ! Jag älskar när det åskar och man kan sitta inne och lyssna på det. Kommer ihåg när jag var liten när jag och pappa satt på altanen omvirade tillsammans i en filt och bara satt och lyssnade, tittade på blixtrar och räknade hur långt borta eller hur nära de var. Höra hur regnet smattrade på altantaket.
Dock brukar jag få huvudvärk när det ska bli åska, men inte idag..så det kanske betyder att det inte kommer bli så mycket dunder...

Om en stund ska jag öppna min påse med ostbågar och gotta mig :D
Får se om det blir film eller O.C .. men det är saksamma, här under min filt har jag det bra ändå.

Förresten så blev det magknip igår, så det får bli låglaktos ett tag och se om det gäller eller om jag måste ha helt laktosfritt.

Bilder från gårdagen på Örebro BK

Nu har de iallafall sol och nästan molnfritt, får se hur det gått för de när resultaten kommit upp.

Bild 1 : Farmors hund Frasse
Bild 2 : Misty, Frasse & Elton får vila efter en fartfylld förmiddag
Bild 3: Frasses mamma Lottis
Bild 4: Elton
Bild 5 & 6: Söta små sheltievalpar som gick runt och fångade väldigt många blickar. Så söta att det gör ont i en.






Finally friday?

Ja jag förstår att vissa längtat till den här dagen, men det är det härliga med att inte jobba just nu. Att inte vara utmattad när helgen kommer. Lite avis är jag dock, på de som är lediga i helgen. Själv ska man plugga så pennan ryker.
På tal om att plugga så är det precis vad som passar idag när regnet öser ner. Stackars S och de som tävlar i agility och hopp, men får hålla tummarna för bättre placeringar idag.

Själv har jag tittat på två avsnitt av O.C och pluggat pyttelite, tills posten dök ner i brevinkastet och jag såg att jag har ett paket att hämta från posten :D Står inte vart ifrån det är, men har bara två alternativ :)

Usch att det regnar..kanske är bättre att ta cykeln ner så att man slipper gå i detta. Fast cykeln står i källaren..haha fan jag får gå..positivt sett så är väl en promenad i regnet bra så att jag får upp arslet ur soffan ;)

Skulle ju behöva läsa i boken och plugga lite..7 dagar till tentan och jag känner mer och mer inför varje dag att det kommer bli en katastrof. De har inte ens lagt ut alla föreläsningar än, tack för det ! Idioterna har inte gett oss rättsfallsanalyserna heller, vilket jag måste ha för att se om jag verkligen tänker i rätt banor.

Oj, vad jag babblar på..ut i regnet nu och sen ner med näsan i boken..
Hoppas ni andra har en bättre dag ! =)

Härlig torsdag !

Glöm pluggande idag !
Det blev att stanna kvar och titta på alla fina och mindre fina hundar. Deras glädje smittar verkligen av sig, tänk vad roligt det kan vara att hoppa hinder och springa i tunnlar :D Blir alltid lika sugen på att skaffa hund i S närhet, men det är inte bara..
Det var var premiär för året för farmors hund, vet inte om Elton tävlat i år, men det märktes att farmors hund inte tränat så mycket nu när S bor på annan ort. Elton diskades tyvärr i båda grenarna och farmors hund(Frasse) diskades i agilityn  men kom iallafall på 14:e plats i hopp, vilket är bra för att inte ha tränat ;)
Får hoppas att det går bättre imorgon och att Misty får bra bedömning på utställningen på söndag :D

Min kamera dog tyvärr mitt i allt, men några bilder hann jag allt ta. Ska köpa ett nytt objektiv i sommar så att jag får bättre zoom, vilket jag tyvärr hade behövt idag, men men ! Det är ingenting jag kan lägga pengar på just nu, får se om morfar har ett att låna ut så länge :)

Nu blir det lite TV och kanske något avsnitt av O.C. Är ganska trött efter dagen !
Ska ta mig ett glas oboy med vanlig mjölk. Mina laktosfria veckor är sen i lördags över och igår tog jag ett glas oboy och hade sen ont i magen, så det verkar som om vi gissat rätt. Ska ta ett nu med och testa, så gårdagen inte bara var en slump.

Torsdag

Godmorgon !

Idag är det röd dag som ni alla borde märkt :) Jag jobbar ju inte nu bnär jag har så mycket att plugga, men jag hade faktiskt tänkt att ta en liten paus från det nu på förmiddagen.

Det är nämligen så att S är i stan :D så vi ska dra iväg och titta på henne när hon tävlar med Elton och farmors hund i agility och hopp :D Misty är för liten ännu, men hon kommer bli grym när hon tävlar !
Båda tävlar i klass 2 i båda "grenarna", vilket är mittenklassen för er som inte vet :)

Får hålla tummarna för att det går bra för de ! Heja heja, haha !

Då var det gjort

Då har man tagit sig igenom första steget i kursen, att gå på alla föreläsningar. Nu är det bara att plugga så mycket och så bra jag bara kan inför tentan om 10 dagar. Förväntningarna på min prestation i det steget är inte speciellt höga, jag kan erkänna att självförtroendet i det ämnet inte är så mycket att ha just nu. Får se hur det känns när tiden närmat sig lite till.
Föreläsningen inehöll en powerpoint med sjuuuukt mycket text och lagboksreferenser, så mina gäspningar kom fram efter några stycken..haha.

Har precis tittat på måndagens avsnitt av The Hills, rätt okej avsnitt. orkar knappt hålla ögonen öppna och imorgon blir det att gå upp tidigt.

Hinner inte nörda mer

Har inte hunnit göra klart instuderingsfrågorna, men det får gå ändå. Vi ska inte lämna in de utan diskutera de, så jag får ge fan i att räcka upp handen eller öppna munnen helt enkelt ;D Kursen och terminens sista föreläsning. Helt sjukt vad tiden gått fort. Imorgon påbörjar mitt ide i plugg inför tentan, är ärligt talat nervösare dag för dag. Inställda föreläsningar, mindre bra föreläsningar och sena föreläsningar på hemsidan kanske påverkar mitt resultat?!

Mamma slutade tidigare idag, eftersom det är röd dag imorgon av någon sketen anledning. Bra där ! Hon kunde då laga mat och skämma bort mig så att jag hann läsa lite i boken och se ett extra avsnitt av O.C

Jaja..nu ska jag dra mig mot föreläsning i EG-rätt..det ska bli intressant. Trots det ska jag inte välja till EU, känner mig inte insatt..men så som min framtid ser ut i mina drömmar så kommer jag garanterat att vara insatt inför nästa val.

Trevlig kväll :)


Onsdag

Föreläsningen igår gick bra ! Det verkade som om hon var lite nervös där i början, men hon förstog nog att det inte var så populärt att flytta och ställa in en föreläsning sådär många gånger. Men nu är den överstökad iallafall :)
Mamma plockade upp mig när jag hade slutat och följde med henne och handlade lite.

Då var det onsdag, har suttit och tittat på O.C och sen pluggat fram tills nu. Gick upp vid 7 eller något för att hinna plugga så mycket som möjligt. Pluggade lite associationsrätt och ska försöka ge mig på instuderingsfrågorna inför kvällens föreläsning lite senare. Men nu kurrar magen så jag lägger böckerna åt sidan ett tag. Har också fått en AVI från ICA så tänkte traska ner dit och se vad jag fått för roligt. Nu blir man lite nyfiken allt ! Det jag har beställt är ju från CDON och Filmklubben, men det står inte de på lappen..kan vara från Dentaworks iofs :S

Äsch, det visar sig när jag kommer dit.

Snart dags

Att dra till den näst sista föreläsningen för denna termin, fy fan vad gött !
Sista är imorgon och nästa vecka är det mest kursutvärdering och jag antar att vi ska få tillbaka rättsfallsanalysen någonstans där. Sen är det tenta också, lite nervöst. Känns inte som om de kommer gå så bra, men får köra på högvarv och fortsätta läsa boken och göra övningstentorna.

Promenaden var härligare än väntat, bara man tar sig ut så är det inte så jobbigt som mitt lata jag kan få för sig ibland.
När jag ändå höll på så satte jag mig faktiskt en stund och läste om äganderätt och gjorde några av instuderingsfrågorna i EG-rätten som vi har imorgon.
Gick till affären och lagade sedan lite enkel mat. Tittade vidare på The O.C och nu ska jag snart börja göra i ordning mg,packa ner skolböckerna och ta mig iväg kvällens föreläsning är i fastighetsrätt, vilket vi skulle ha haft för över en månad sen..men har flyttats och ställts in varje gång. Ingen föreläsning är ute på hemsidan heller av någon konstig anledning, för den borde ju varit klar liksom..likaså gällande associationsrätten..tokigt..

Nåja.. =)

Tisdag

Åh, vad trevligt med tisdag !
Igår skulle jag pluggat ..men så blev det inte. Fan att det alltid ska dyka upp något annat .
Fick jätteont i magen och kände mig febrig men hittade inte termometern så att jag kunde se om jag verkligen hade det. La mig i soffan då och tittade först på en skum film ( Vicky Cristina Barcelona) och sen något avsnitt av The O.C. hade tänkt köpa filmen från filmklubben, men är glad att jag inte gjorde det. Skådespelarna var jättebra, men..ja..nej det var inte min typ av film. Iallafall så kom migränen smygandes. Blev inge plugg, inga träningsövningar, ingen promenad eller något. Gick och la mig väldigt tidigt och försöka sova bort huvudvärken.

Tänkte ta mig ut på en promenad nu när det inte regnar och när jag inte känner pollenet. Sen ska jag verkligen plugga, eller iallafall läsa i boken. Ska messa min arbetsledare som jag glömde att göra igår och även ringa en annan "kollega". VF pratade jag med igår iallafall, så något gjorde man allt :)

Anmält mig på lite lägenheter och nu ska jag väl borsta tänderna och klä på mig. Ska försöka leta på min mp3, men den är nog nerpackad hos pappa. Sjukt trist att gå själv utan musik eller någon att prata skit med :P


Ikväll ska jag gå på den näst sista föreläsningen i denna kurs..sjukt vad tiden gått !


Ha en bra dag !


Motivation tack !?

Ja..då var det måndag. Dagen då många tänker "ny vecka med nya tag", jag är en av dem !
Dock så säger jag nog inte så denna vecka, för den kommer inte se så annorlunda ut än andra veckor.
Kommer inte jobba något så vitt jag vet, har mycket att plugga så det är det som kommer att bli min prioritet.
Visst ger jobb bra pengar, men jag tycker att skolan är viktigare nu när det bara är två veckor kvar på denna kurs.
Ska messa min arbetsledare och se hur det blir i sommar, ska även ringa VF och se hur jag ska göra med de. Fan vad skönt att slippa de sen, bittra fanskap ! ;D Hört att de ska läggas ner...mohaha.

På tal om plugga så måste jag bekänna att jag inte ens rörde boken igår och det ångrar jag ju såklart !
Men jag kände redan innan att mina koncentration var noll ! Jag hade suttit på balkongen en stund och sen var det kört. Min näsa och mina ögon bara rann och kliade, dumma pollen. Så la mig i soffan, tog allergitabletter som aaaldrig funkar och nässpray. Tabletterna funkar ibland, men såhär mycket pollen har det tydligen inte varit sen 93, så varför skulle de funka nu?

Nej, istället satt jag först och klickade runt på mina sidor, ni vet :P Sen tittade jag på Systrar i jeans 2, den var också väldigt mysig ! Men sen....mm jag började tittade på några avsnitt av The O.C, hahhaha ! Jag vet inte varför jag ens tog hem den första säsongen, men nu ska jag väl nörda det när mina andra serier börjar ta sommarlov..haha oj oj oj..inte bra

Men ska väl fortsätta att titta på det. Vädret är ju sisådär va. Bra pluggväder dock ! Får ta mig i kragen och sätta mig och läsa lite i boken sen, ta och göra lite träningsövningar också. Kan tyvärr inte gå promenad/jogga när det regnar så mycket som nu, men kanske om det slutat senare. Men ska tacka för regn ! Bort med allt pollen i luften :)
Dyker nog upp här lite senare och berömmer mig själv eller skäller på mig själv för om jag pluggat eller inte.

Puss.

Söndag

Godmorgon !

Här är man redan vaken :)
Om en timme ska jag ner till tvättstugan..inte så kul, men behövligt.

Ska ta en promenad mellan springen och ikväll blir det nog film.
Emellan det så blir nog att plugga EG-rättens instuderingsfrågor, vilket blir lite tight eftersom jag även måste försöka plugga lite fastighetsrätt också.

Jaja..det är väl det som sker idag..hinner nog sola lite också i det fina vädret :)
Kul att det är så fint väder igen, synd bara att det ska vara det värsta pollenåret på typ 15-16 år. Det känns kan jag säga :/

Heja heja

Åh vad spännande Robinson är nu :P Har även en liten crush på Blomman ! Haha, han verkar skitmysig ;D

Godiset som skulle mulats efter maten har inte gått ner riktigt, blev så sjukt mätt efter maten. På tal om att mula så har jag inte skrivit så mycket om hur det gått med viktuppgången..det är faktiskt för att det inte händer ett skit, som vanligt.
Gått upp det jag förlorade då jag låg på sjukhuset, sen står det still..
Trodde ni att uppbrottet i vintras skulle ge något +/- i vikten?
Eftersom det inte finns en anledning till att bry sig om det, så har det inte påverkat ett dugg. Det var ju inte direkt en förlust om jag säger så..snarare tvärtom ;)

Iallafall så sitter vi och kikar på Eurovision just nu..så illa är det väl inte? Haha, inte så mycket pirater, folietransor och sånt där i år..tack och lov !
Hur häftigt var det inte med Dita von Teese mitt i Tysklands bidrag? Hon är lite frän tycker jag :P
Att Norge är en favorit förstår jag inte helt..han sjunger ju inte så bra i refrängen, lite charmig annars..
Är inte Bosniens sångare lite lik målaren i Roomservice i vissa vinklar? Fast i en ful version såklart.. !?
Jag "hejar" iallafall på Island och England..ballader, jag vet..men de är fina låtar och texten är viktig !
Rumänien kan väl vinna annars eller Azerbadjan(stavning?)..det var ju en ballad som vann förra året..den var helt okej och videon till den är så vacker !

Nåja..ska titta vidare =) Blir nog ingen film efteråt..
Imorgon bitti blir det tvättstugan..jooy !


Myskväll passar alltid

Det blev att åka iväg till pappa och hämta lite grejer hos honom =) Alla mina "flytta-hemifrån"- saker finns ju där.
Hade tagit med kameran och följde med mamma på promenad i Karlslund och det blev massor av fina bilder =) Tyvärr blev det att många träd stog i "vägen" så vissa bilder blev inte som man önskat sig kanske.
Innan vi åkte upp dit, så köpte vi med oss McFlurry Marängsviss..ååh så gott ;)

På hemvägen stannade vi och storhandlade lite. Ska äta nygräddade frallor nu med gurka, muums ! haha
Ikväll blir det revbensspjäll med sallad och vitlöksbröd :D får se om man pallar godis efter det? Grymt sugen på choklad !
Ska självklart se Robinson ikväll, får zappa lite till Eurovision också bara för att. Bara massa skit ändå :P Visst finns det några låtar som inte är alltför pjåkiga, ska inte sticka under stol med att man kan tycka det ibland. Men majoriteten är faktiskt bara skit.

Kanske orkar med att se Systrar i jeans 2 om jag orkar vara uppe :)


Lördag

Hallå där :)

Blev inte att se Grey's igår ..promenaden blev lite längre och tog därmed lite längre tid =)
Kom hem och drog på Systrar i jeans tillsammans med lite godis..lite småmysig film sådär. Jag som är serienörd gillade även skådespelarna i den. Har inte sett tvåan än, men tänkte göra det ikväll efter Robinson.

Hittills denna dag har jag inte gjort något vettigt, tänkte sätta igång med instuderingsfrågorna i EG-rätten, men gör det imorgon medan jag har tvättid. Tittat på säsongsavslutningen av Grey's..fyfan ! Tårarna sprutade nästan och såklart slutade det sådär jävla spännande ! Fast vet lite vad som sker, eftersom media redan gått ut med skådespelarna som slutat osv...men man vet ju aldrig !

Ska snart laga lite mat, åka med mamma och handla :) Skulle behöva hämta lite smått hos pappa också, men det kanske görs imorgon.

Just ja..satt och beställde hem lite från filmklubben och Cdon imorse..ajajaj inte bra Linda ! Du ska ju spara inför hösten..men men ! ;)


Inställd föreläsning

Satt och pluggade lite längre än tänkt, passade på när jag hade flyt och orken till att läsa alla texter och paragrafer =P

Inser sen att jag pluggat lite för länge och fick plötsligt bråttom med att hinna laga mat och göra mig iordning.
Kommer ut ur duschen och sätter mig här för att se om det kommit in något föreläsningsmaterial. Hade fått in instuderingsfrågor till nästa veckas föreläsning, men ingen till kvällens, lite typiskt.
Ser sedan på mailen att dagens föreläsning är inställd för typ...4-5 gången? Blir man något sur eller?
Vi skulle från början haft den under tiden som jag var i Sälen..visst är jag tacksam för att jag inte missade den just då, men inte nu..

Jaja, tentan är om 2 veckor så jag får försöka hålla motivationen uppe nu när den behövs som mest.
Men nu är jag ganska trött på att denna föreläsningens tillfälle ändrats hela tiden, så nu ska jag sätta mig i soffan och titta på säsongsavslutningarna i Smallville och Greys Anatomy..vet att jag kommer fälla ett antal tårar i GA, haha inte schysst !

Ska gå en promenad med mamma sen när hon kommer hem..så får det bli att dra på Systrar i jeans med lite godis till kvällen sen. Det blir bra det med :D


Fredag

Åh ! Äntligen fredag !

Ska plugga lite köprätt så att man har det gjort, kanske sätter mig på balkongen en stund. Ser ut att blåsa lite dock :/

Hann titta lite snabbt på travet innan läggdags..Liman gick det inte så bra för..lite synd ! Hon började med en galopp tyvärr :/ Peggen slutade iallafall som 6a i sitt lopp, inte alls pjåkigt ! Om hans krafter räckt till hade det kunnat bli en mycket bättre placering. HP ..R.i.p ! Synd att du inte frisknade till :(

Nåja..plugga lite och sen får vi se vad som sker.
Ska på föreläsning ikväll..usch & fy ! En fredagkväll..man tackar =)



Hemkommen

Då var man hemma från Vårruset ;) otroligt skönt att få gå lite och vi fick upp en bra rytm där !
Var inne på ca 53-54 min..inte illa med mina kondis, vilket var bättre än jag trodde :P
Blev inte kvar så länge, drack lite cider och åt någon macka innan det blev lite för kallt att sitta still.
Peter Siepen är ju värd där varje år..han är så jävla frän ! Otrolig personlighet !

Nu ska jag äta lite kvällsmat och titta på travsammandraget från kvällen =) Vet inte hur det gått, inte hört något. Så heja heja ! :P


Haha min heta tröja
Egentligen är det ännu ljusare och mycket mer självlysande ;D
Grymt ! Syntes ju kan man säga :)

Torsdag

Jaha då var det torsdag..riktigt skönt !

Har pluggat på förmiddagen, tittat på lite serier bl.a. finalen av Americas next top model, som alltid så försvann några av mina favoriter på vägen och en av de kom tvåa.
Ska fortsätta plugga om en stund...

Det blir att gå vårruset ikväll, får se pappas häst på sammandragningen eller så :/ Ska gå med sommarjobbet, vilket ska bli väldigt trevligt och väääldigt jobbigt ;D Min kondis är inte så mycket att hurra för, haha.

Nej, som sagt..fortsätta plugga och sen försöka ladda inför kvällen..håller tummarna för att det inte ska bli regn.
Sen får vi även hålla tummarna för peggen och liman ikväll ! Best of luck !


Inte förvånad

Åh vad skönt att vara hemma igen =)

Föreläsningen var väl inte direkt en föreläsning. Mycket tips,knep och olika tankesätt som man kan ha i juridikvärlden och även inför tentan. Sen lite avtalsrätt och lite annat. Rättsfallsanalysen fick vi inte tillbaka och även om jag inte förväntar mig så höga poäng på den så blev jag lite besviken. Var så nyfiken på responsen, men får väl se när den dyker upp :S

Efter det så åkte jag och mamma till min kusin C som fyller år idag. Där bjöds det på fika och lite småprat =) Min släkt är så guld !
Kanske ska vara med i Vårruset imorgon med sommarjobbet. Får se hur vädret blir, om jag har lust eller ork, eller om jag inte hellre köper hem fika och tittar på när två av hästarna ska springa V75...

Nu ska jag kolla mailen, hade fått massa skoj ;D Sen blir det läggdags !

Dags att dra sig

Nu har man pluggat och fixat, ätit och gjort iordning sig.

Gjorde färskpotatis med bearnaisesås, tamefan bland det godaste som finns !
Ska dra om en liten stund till kvällens föreläsning i Juridisk metod. Får även tillbaka rättsfallsanalysen och jag har ärligt talat lite av en dålig känsla med den. Var som sagt inte jättenöjd med den, men med risk för att bli för tjatig i diskussionsavsnittet så fick den bli klar ändå. Men får se hur responsen ser ut.

Får gå lite väl fin till föreläsningen. Ska på "kalas" efter skolan. Min "lilla" kusin fyller nämligen 18 år ! Herregud, lilla C som var så liten nyss :P Grattis gumman iallafall !

Blir nog sängen när man kommit hem...men man vet aldrig ;)

Onsdag

Åh vad härligt med sol ute ! Inte så varmt idag heller dock, men som sagt, bara det är sol ! =)

Vaknade tidigt imorse iochmed att jag somnade tidigt igår.

Har legat och tittat på serier..bl.a. The hills =) Skulle vilja se de serier som kom igår, där säsongsavslutningen av House ligger i högen. Haha jag och serier..men så blir det när man är ledig och inte behöver plugga hela dagen.
Men nu ska jag ut och gå en sväng, sen sätta mig och plugga en massa ! Får gå förbi affären och köpa lite gott ;D Kommer nog plugga till det är dags att laga mat och sen dra till skolan, har en del texter att läsa och meningar att skriva.

Puss


Godnatt tisdag

Efter en dag full med prat och såklart klipp&sling hos frissan, bus med lillebror och en föreläsning så är jag rätt trött.

Föreläsningen var en av de bästa vi haft ! Det var Associationsrätt med inriktning på bolagsrätt. Jag är inte så high på det där med akitebolag och handelsbolag, men ska försöka läsa mig in lite mer inom det. Rätt intressant faktiskt, även om det låter sjukt tråkigt.

Mitt lilla problem med kameran är löst..det var såklart jag som pillat. Skickar  över bilderna till pappa på msn och ska lägga mig när de är klara. Har lite huvudvärk :/ troligtvis så har det med dessa väderskiftningar att göra. Är lite känslig för sånt där, kan t.ex. ofta ha riktig huvudvärk när åska kan eller ska närma sig.

Jaja, får säga godnatt till tisdag och sova så gott.



Pappas hund Eddie =)

Hemma bra, men borta snabbt

Höll på att somna hos pappa där ett tag. Lillebror busar och busar tills man är helt slut ! Han har fotat nästan varenda pryl i huset med min kamera, till även den gav upp. Måste kolla i användarboken och se vad som kan vara fel..
Fick skjuts hem då de ändå skulle ut på landet och se när lillebror går på sin travskola..haha han tycker att det är så roligt, gubben =)
På tal om trav så ska pappas häst tävla i V75 på torsdag, fan vad nice ! Får hålla tummarna för att det ska gå bra för de =)

Nu är man hemma en snabbis och ska kasta i mig något att äta, packa ner böckerna, byta om och dra iväg =)
Ikväll är det föreläsning i Associationsrätt :)


På besök hos kära far

Drog iväg och klippte mig, men hann allt ta lite bilder på stan innan det var dags.
Just nu är jag så glad i min nya kamera, så jag tar verkligen kort på allt ! :D

Blev jättefin i håret, H är så duktig på att klippa och jag kommer nog pendla till Örebro från nya hemstaden bara för att få klippas av henne. Värt vartenda öre !
Tog sen svängarna förbi pappa och hälsat på. Blev bjuden på lunch och har tagit massor av kort på lillebror och hunden Eddie =)

Om jag var där...

Tisdag

Godmorgon !

Det är sol ute ! :D fy fan vad härligt ! Inte så varmt dock och det skulle ha regnat idag, så vem vet hur länge det håller i sig idag. Men det är skitsamma, sol som sol ;)

Idag fick klockan ställas eftersom jag ska dra till frisören om en stund..Att det gått 10 veckor sen jag klippte mig senast kan jag tänka mig..medan det kändes som igår som jag satt uppe i sälen och bara älskade att vara någon annanstans än i Örebro. Ska bli skönt att få bli slingad och ompysslad :P Luggen börjar bli lite för lång också.

Antingen så drar jag till min far en sväng efteråt, eller så åker jag hem och försöka förstå min kamera..får se vad som sker :)

Bilder från kvällen

Vad mycket mer glädje man kan ha av en promenad :) Har inte fått in all info om kameran, men funkade sjukt bra ändå ! Jämför ju med min ynkliga digitalkamera ;)
Här kommer lite av de ca 200 bilder jag tog när vi gick i rävgången.





Måndag

Då var det ny vecka som kommer att bli ganska lugn =)

Så vitt jag vet, så kommer jag vara ledig från jobbandet hela denna vecka med. Inte riktigt bestämt än när jag ska börja på "sommarjobbet"..Men har ju tre föreläsningar denna vecka, så det blir lite plugg iallafall =)
Ska klippas imorgon och försöka ta vägarna förbi pappa i veckan, se om I är ledig också.

Om en stund ska jag ner till tvättstugan och kolla tvättid..minns inte när jag bokade :P
Skulle passa bra en dag som denna då det är sånt där grått och tråkigt väder, vilket det tydligen ska vara hela veckan :/

Nej usch, nu känner det som att allt står still, men så känns det väl jämt när man längtar till något.


Someone like you ! :)

Söndag

Goddagens :)

Konstigt nog så sov jag ganska länge idag :S Det har inte hänt på väldigt länge..OK jag sov inte så länge om man jämför med de som ligger bakis och vaknar vid denna tiden :P

Satt och åt frukost framför något djurräddningsprogram, sen åkte jag och mamma iväg för att handla lite smått. Tog vägarna förbi ett solarium och låg där en stund ;) Är ganska röd i ansiktet, väldigt gulligt faktiskt. Haha !
Sen åkte vi förbi pappa och hämtade lite kläder och annat smått som jag saknat. Ska bli skönt att få packa upp allt igen efter sommarens slut, riktigt skönt ! Alla mina fina saker :)

Sitter nu och lyssnar på lite musik, ska höja volymen om en stund så att jag kan gå runt här hemma och ordna bland papper,kläder och tänkte även försöka få ordning på halsband och sånt nu när jag hämtat tillbaka mitt smyckesskåp =)
Har en hel del kläder som ska packas ner och ges till "lilla" kusin, sånt orkar jag inte släpa med dit jag nu flyttar i höst.
Tror att det är bestämt..står på kö till en massa lägenheter, men det får avslöjas när det är klart. Blir inte min drömstad iallafall :/ men dit kan jag flytta när de andra drömmarna och målen slår in ;)

Nog om allt det där..det visar sig när det närmar sig.
Nu ska det organiseras :D


Lördag

Hej och hå vad det blåser ute ! Haha jag som gick hemifrån med en riktigt bra hårdag..men den försvann ganska snabbt :/

Drog till marieberg och kikade runt lite, det är så mycket som jag vill ha och behöver, men som inte riktigt fanns.
Jag har en liten lista, men ska kika lite på stan i veckan också. Får passa på medan man är ledig och har mer tid till att plugga.

Iallafall så kan jag försöka lägga in bilder på mina fina fynd :P

Ska först till Konsum och köpa chips och dricka :P Robinson är ju ikväll ..japp..jag är bänkad ;D

Åh, Miranda !




Godnatt fredag

Såg nyss klart den andra filmen av engelska Wallander, denna var också helt okej. Dock så var den inte alls så bra gjord, lite filmfel och sen satt den engelska Kurt Wallander och mailade. Han svamlade lite högt på engelska, vad han satt och skrev. Av någon anledning hade de valt att visa mailen i bild...som stog på svenska ! Haha craaazy !
Men jag är envis och tänker då allt se den tredje också ;D

Loggade också in på min studentmail lite kvickt innan filmen drogs på.
Av någon jäkla anledning så har de flyttat den ena föreläsningen IGEN ! Detta är tredje gången.
Detta betyder att jag inte alls har två föreläsningar i veckan i två veckor...nej nej...
Utan jag har TRE nästa vecka ! Haha suuck !
Blir ganska nyfiken på varför de ställt in föreläsningen en gång och flyttat den..först två veckor framåt och sen flyttade de tillbaka den en vecka. Den föreläsaren kommer iallafall få mina onda ögon på sig ! :P Hatar krångel.

Haha men nej, jag ska inte klaga..det värsta var egentligen att de flyttat den till fredagen..Sitta och lyssna på fastighetsrätt i två timmar en fredagkväll..Jooooy ! ;D


Nu ska jag bli lite äldre för kvällen..ska lösa sudoku och vänta på att bli trött.

Trots att man motionerat några dagar/kvällar så har jag på senaste tid haft ganska svårt för att somna.
Tror att det är pluggandet..man ska inte plugga inpå kvällen, huvudet blir liksom ...fullt, haha !
Nu har jag ju inte pluggat just ikväll, men känner på mig att det blir svårt att somna. Denna gång kommer det nog mest bero på att jag inte varit så aktiv, förutom några rörelser med pilatesbollen :)

Äsch..nu säger vi godnatt för idag =)


Dagens låt - Trubaduren


Denna låt är sommar !  Tänk er en grillkväll ute, folk är lite halvsega av alkohol och trötthet.

De få som är vakna sitter och sjunger lite på nostalgiska låtar.

Det är då jag vill höra denna ! :)
Magnus Uggla slår sällan fel !


Äntligen fredag

Ja, att denna dag är här igen tror jag inte att det är många som suckar över.
Denna vecka har för ig inneburit mycket ledighet både på jobb-och skolfronten. På jobbfronten blir det nog ganska tomt med överhuvudtaget denna månad, innan jag går över till sommarjobbet. Det ses som positivt från min sida, behöver tid till att plugga inför föreläsning,efter föreläsning och inför tentan. Kommer att ha två föreläsningar nu i två veckor..vilket ska bli skönt, att få in en pluggrytm innan kursavslutet.

Hittills har denna vecka också inneburit dåligt väder, solen har dock hittat fram några gånger.
Igår hann jag allt plugga lite =) Tittade också på film(Brudduellen) och myste med filten, blev lite kallt här hemma när stormen kom.
Mamma drog med mig ut, handlade massa nödvändigt och även lite gott :P Jag är ju jag, after all.

Just nu sitter jag och lyssnar på min älskade musik, kanske ska börja lägga upp mer musik här på bloggen och visa er hur wierd och blandad min smak är? Jag var ju faktiskt ganska duktig på att lägga upp lite där ett tag.

Ska bädda ner mig i soffan och äta chokladpuddig med persikohalvor..haha som sagt, helt sjukt att jag inte väger minst 150kg ;D Drar nog på en film också..får se vilken det blir.

Torsdag

Vad är det med vädret ? Hört och sett att det ska regna resten av veckan, inte kul ! Haha
Men det blir väl bra att plugga lite och fixa med lite annat =)

Ska kika på serier också, såklart ;D Bl.a. top model :P Nästa vecka är det final..wooho !

Mer än så sker väl inte idag ? Redan kikat in på lite sidor och blivit på bra humör ;)



Underbara bilder

Åh, det värsta med bl.a kinamat är att man blir så mätt !  Törstig också ! Jag är ganska saltkänslig i för sig :P

Skönt utan föreläsning idag, dock så känns det lite förvirrande över vilken dag det är. Så tokigt det kan bli med rutiner ibland. Brukar ju vara ledig på måndagar, men så jobbade jag och då hade jag tisdag hela dagen bara för det.
Mamma kom hem sen och ville ha med mig ut på en promenad. Molnen hade spruckit upp och solen hade tillochmed valt att titta fram :) Så vi gick till Rävgången, det är så fint där när solen är på väg ner i väst och det fortfarande är blå himmel över Hjälmaren. Synd att jag inte har min nya kamera än. Den jag har är så dålig i många kategorier, men är en bra nybörjarkamera för den som vill ha en för nöjes skull. Men jag har nog ärvt min morfars fotografiska kunskap, så jag har begett mig ut på jakt efter en bättre kamera. Tror att jag hittat en ;)



Så fina !

Ben&Jerrys är bättre än vi tror !

Sitter här och verkligen njuter av min B&J Half Baked. Mitt i sked svepandet så får jag för mig att kolla in på den svenska  hemsidan och se om några nya smaker är på ingång eller så.

Fastnade snabbt på deras "Om oss" sida och blev helt fascinerad ! För det första så förstår jag nu varför glassen är så dyr ! Nej, den är inte dyr om man läser om hur mycket detta företag gör för världen ! Dessa glassburkar gör mycket mer för miljön,människor och djur än vad man förväntat sig utav de.

Läs och älska vad dessa två grabbar gör för världen, som om inte de underbara B&J smakerna vore nog?
De:
- bidrar till fattiga bönder välmående, utbildning och familj.
- bidrar till en stiftelse som står bakom låginkomstagare bl.a. boende och sjukvård. De har även ett bageri som anställer och utbildar hemlösa. De står för den underbara brownien :)
- bidrar till kampen mot den globala uppvärmningen.
- bidrar till Freddie Mercurys (Queen) aidsfond.
- bidrar till bättre mejeriproduktion hos bönder och deras kor.
- använder mejeriprodukter och ägg från frigående kor och höns
- använder sig av energisnåla maskiner och jobbar hela tiden med att tillverka förpackningar som helt och hållet är av förnyat material.

Fantastiskt att ett företag kan bry sig så mycket.
De gör så mycket mer än jag orkat skriva ner !

Nu ska jag äta mer och nu kan man absolut göra det med gott samvete ! Loving it !!


Cred till B&J ! Inte bara för dessa underbara smaker !


Enligt hemsidan så "uppfann" de min favosmak av misstag ! Chocolate fudge brownie-glassen råkade blandas med cookie dough .. thank you for that ;D

Lite gulligt att de istället för att skylla på bageriet med de hemlösa att deras megabeställning av brownies blev fel och det levererades en stor brownieklump..nej då "uppfann" de Chocolate fudge brownien istället.


Haha ni får ursäkta, men jag blev iallafall grymt fascinerad. B&J är värda pengarna, för visst var det inte så mycket de kostade ? ;)



Now I love you even more !

Just like yesterday

Gårdagen i repris :P Inte illa !

Det är verkligen skitväder ute, men det är bra för oss pollenallergiker ! Jag har gräs och björkpollen. Just nu är det björken som spökar, inte kul ! Får hoppas att solen ganska snart hittar tillbaka :)

Verkar inte som om jag har någon skola ikväll :S Enligt schemat ska vi det, men hade fått ett mail där det stog att den var flyttad, så får väl lita på det. I så fall är detta andra gången denna föreläsning flyttas, vad trött man blir !
Men ska plugga lite senare idag, just nu är jag bara för slö ! :P

Har myst med lite Ben&Jerrys och serier som The Hills och Gossip girl =)
Tänkte faktiskt fortsätta med det, men först ska det lagas lite mat, eller nej förresten, vi skiter i det ! Kör kinamat istället ;D

Lugn & ledig tisdag

Vad härligt att få vara ledig idag !
Ganska trist väder, vilket gör att man verkligen kan få slappa lite med gott samvete =)

Vaknade tidigt men stannade kvar i sängen. Drog på TVn och tittade på något trist program, sånt kan få behövas ibland :P
Gick upp och käkade frukost, tittade över analysen innan jag skickade iväg den. Kan erkänna att jag inte är helt nöjd med den, men kände heller inte att det fanns så mycket mer att tillägga. Ska bli kul att få respons på den nästa vecka.
Tittade runt och läste studentmailen och den vanliga, hade fått både bra och mindre bra information. Den mindre bra var att jag troligtvis inte har någon föreläsning imorgon, utan den är flyttad till en tisdag och även den som var inställd för inte så länge sen. Hmm..
Passade på att anmäla mig till tentan också =) Vad fort det gått ! Snart är man redan där..

Har tittat på lite serier och så och tänkte ta initiativet att ordna upp bland kläderna som jag nämnde igår =)
Ah..det visar sig ! ;)

Some do, I don't

Vad händer med världen?
Nog för att det oftast är mer lärorikt att ta chanserna när de kommer än att inte göra det.
Men det finns gränser för när, var och hur man tar de.

Iallafall..var oerhört pigg för att ha vaknat så tidigt utan att ha ställt klockan.
Men..på vägen till jobbet så slog tröttheten ikapp, eller blev mest seg. Det hade nog behövts lite snoozande eller iallafall bara att få ligga i sängen och få vägra gå upp en stund.
Haha, typiskt då att barnen haft långledigt och var som vildar ! Man kan säga att mina nerver fick sig några slag.

Även om jag började vid halv 11 så har det känts som en hel dags jobbande. Det känns inte som om det hade gjort så mycket mer om jag börjat 8.
Men blev lite piggare på hemvägen..var hemma i ett naffs och satte mig för att rätta lite felstavningar och justera lite till i analysen. Jag måste verkligen låta som en perfektionist ? Vi hade ett max antal sidor på oss att skriva, vilket jag som sagt översteg med en hel sida. Så nu när jag fått ner till rätt antal sidor, så känns det inte som om jag fått allt som jag vill ha sagt  nerskrivet.

Innan jag kommit särskild långt så kidnappar I bort mig till marieberg =) Väldigt bra ! Fick mig lite smått och bra köpt :)

Nu har jag precis tittat på förra veckans One tree hill :) Tänkte fixa lite bland min hög med kläder som samlats i fotänden på sängen :P typiskt mig. Skulle behöva lägga undan sånt som inte kommer att användas förens i höst igen, men sånt har jag inte tid för att prioritera nu.

Ska hinna plugga köprätt och fastighetsrätt också..haha oj oj oj..vissa har det bra ;) Sicken tur att det inte är trist att plugga dessa saker...Maybe for some of you, but not for me =)

Måndag

Goooomooorron Goooomorroon :P

Haha lite väl pigg kanske? Varit vaken en timme..är van att gå upp tidigt nuförtiden :D
Vi har små äckliga fåglar i ett träd utanför lägenheten som gillar att ta några vackra toner på morgonkvisten :P
Missarna gillar också att busa och härja..helst i sökande efter mina fötter :P
Nu är man uppe ! Fåglarna verkar ha flygit iväg och missarna ligger och sussar sött :P

Sitter och grejar med min analys..vet inte hur mycket mer jag kan göra med den..men jag känner mig inte klar :S

Jaja, om en timme ska jag iväg och jobba några timmar =) Det får väl gå..även om jag egentligen tagit ledigt.

Have a nice day :)


Loving the moment

Haft otroligt bra flyt med pluggandet idag. När jag väl sätter in mig i uppgiften och inte låter en massa avbrott och distraktioner. Tog en paus för att ta en promenad och senare tog jag en paus till för att sällskapa mamma till affären för att handla lite. Käkade tacos och sitter nu med magen full ;D När laktostabletten verkat så blir det lite underbar B&J. Skulle ha avslutat mitt laktosuppehåll idag, men kör en vecka till eftersom jag verkar uppfattat det hela fel..

Nu ska jag plugga lite mer..ska finslipa lite mer på diskussionsavsnittet och se om jag kan förkorta analysen lite..har skrivit nästan en hel A4 för mycket :D

Two down, two to go ! ;D Haha, tror jag vet hur allt blir..skiter i om det blir katastrof. Känslan som spänningen ger är oslagbar :)


Söndag

Efter att Robinson slutat så blev det mest att kolla runt i olika databaser för att hitta bra information som jag kan använda mg av när jag ska diskutera rättsfallet.

Rättsfallsanalysen går framåt, har skrivit mitt diskussionsavsnitt och det känns riktigt bra.  Ska bara justera det lite så att det ser snyggt ut och ta bort lite irrelevant information. Ska se om jag inte kan diskutera det lite mer, det är mycket att ha åsikter om., men jag tror att jag har en tendens till att inte kunna skilja på personliga åsikter eller juridiska åsikter.  Inte så kul när man sitter och får läsa obduktionsrapporten och om alla skador som spädbarnet hade och den tilltalades ursäkter till detta är, usch och fy för sånna människor !

Mer än så sker inte idag, måste finslipa denna så att jag kan lämna in den. Återstår att se om jag ska ringa imorgon och ångra min ledighet. Skulle dock behöva vara ledig imorgon och på onsdag. Imorgon för att ordna med lite saker och på onsdag för att plugga.

Det låter nog värre än vad det är, när jag skriver och pratar om mitt pluggande. Ska absolut inte glömma att nämna att det är väldigt roligt att hålla på med detta, otroligt intressant och lärorikt !

Ska nog ta en pluggpaus snart för att ta mig ut på en promenad eller liknande så att man inte växer fast här bland papper, internetsidor, anteckningar och böcker. =)


Lördag

Godmorgon !

Ställde klockan så att man inte skulle riskera att sova bort dagen, sitter hellre och pluggar på som fan nu än att sitta dagen innan och stressa. Har som variation suttit och pluggat lite straffrätt, men gick sen över till analysen en stund. Drog sen upp på stan för att kika in i lite affärer och sen hoppa in på Stadsbiblioteket och kika i gamla lagböcker =)

Sen dess skulle jag ha pluggat, men kände inte alls att jag hade något flyt så har legat och kikat på lite serier bl a Gossip girl och House =)  Nu har jag lite vitlöksbröd i ugnen, gjort morotsstavar, ställt fram chips och chokladöverdragna digestive ! Nu ni ska det minsann gottas framför Robinson :)
Med gott samvete faktiskt ! Det blev aldrig att titta på Australia igår kväll..hade sjukt bra flyt i pluggandet, så passade på då att köra fullt ut :P

Tror att jag har bestämt mig..

Pluggpaus på Örebrotravet

Tyckte allt att jag kunde unna mig en pluggpaus ute i det underbara vädret !
Läst igenom mitt rättsfall och domarna flera gånger och skrivit lite anteckningar. Ni ska veta att rättsfallet är på riktigt och inte alls påhittat..helt sjukt ! Jag har suttit och läst och blivit lika sorgsen varje gång. Han har vållat sin en månad gamla dotters död ! Förstår inte :(

Till slut kände jag mig trött och alldeles för sugen på att gå ut i solen, så jag och mamma drog ut till travet för att hälsa på folket där och titta på pappas häst. Spelade såklart på henne, men spelade lite safe. Tyvärr hittade hon en lucka lite sent så hon slutade på en andra plats. Inte alls pjåkigt :D Fick tillbaka pengarna jag spelat så det var helt okej.

Nu är man fast här igen bland paragrafer och yrkanden :P Tänkte hålla på en stund innan det blir lite middag och filmmys. Tänkte käka revbensspjäll, sallad och vitlöksbröd ikväll..sjukt gott ! :D
Senare ikväll blir det lite mer gott och filmen Australia :)

Ny månad med nya tag.

Blev lugnt igår kväll, vilket känns skönt ! Att inte sova bort dagen eller förlora den i pluggväg för att jag är bakis eller så.
Gjorde mig iordning och tog bussen till pappa för att hälsa på en sväng, hämta lite vin och snacka skit. Haha, lillebror har börjat med svordomar ! Men han viskar de bara :P

Fick skjuts upp till Almby, fick gå en bit eftersom vissa inte alls kan beskriva en väg :P
Träffade på en gammal lärare från gymnasiet :D Sjukt kul !
När jag kom fram var det trevligt, men efter några timmar kände jag att jag inte var på humör för att vara social.

Nu ska jag plugga lite mer på min analys, har som mål idag att sammanfatta och ställa frågor..haha det låter enkelt.

Hinner inte plugga så mycket mer...tänkte ta en pluggpaus och åka ut till travet. Pappas häst tävlar i V65 idag :D så då ska man dit och kika lite =)
Blir att plugga lite köprätt när jag kommer hem =)


RSS 2.0