Snart är sommaren här

Bara morgondagen kvar på våren och sen är det officiellt sommar ! :)

Idag har solen varit framme och förgyllt min och många andras dag.
Redan strax innan 11 så gick jag ut och la mig för att sola..tycker verkligen inte att det händer någonting, men har ju god tid på mig att få mer färg :P

Vi grillade kött och åt potatissallad, så himla gott !

Nu har jag dock tagit mig in i huset för dagen..nu ska det pluggas. Har en omtenta som ska in ikväll och sen ska jag köra igång med de sista uppgifterna innan sommarlovet startar :)

Dagens inköp.



Extern hårddisk, 500 GB



Grey's Anatomy, säsong 3


1005129

Inte mycket kvar på den här månaden inte ! Riktigt skönt att känna att tiden går framåt dit man vill komma :)

Åkte hem på kvällen igår. Kom på att jag behövde plugga och de skulle ut på en liten turné. Lillebror la sig rätt så tidigt så vi två hann ändå att gosa och busa såpass att vi var lagom trötta. Läste lite saga för honom innan han gjorde sig iordning och kom då på vad han ska få på sin stora dag i juli :D

Satt och pluggade lite på förmiddagen innan vi drog iväg och dumpade av Bikie till farfar :)
Mamma hade lite att fixa så hängde med henne ut till Marieberg.
Haha MediMarkt hade premiär och Elgiganten hade flyttat till en ny butik , så det kryllade av gratismat, kampanjer och reakåta örebroare. Det är lite synd..det händer så lite i staden, så det märks så tydligt när det händer något som liknar något sorts event.

Mamma köpte sig en dator och lite smått, så jag passade på att kika på lite prylar som jag haft i tankarna att köpa mig. Vi kom hem nöjda båda två, så det var väl lite värt att bli översprungen.

Blev fika hos farmor och farfar som även "faster" hittat hem till ;D

Nu sitter jag här med min nyköpa pryl och fixa, riktigt skönt med lite plats !
Hittade en mobiltelefon som jag eventuellt vill köpa..får åka tillbaka och kika på den i veckan.

Ikväll blir det att kika på film och äta massor av onyttigt ;D

Tisdagens paket

Från H&M




Jeansleggins och kavaj :)


Fredag

Då var helgen här igen..

Tittade inte på Eurovision-tjosan igår, man kommer ju iallafall inte komma undan från att höra låtarna, so why bother ? Jag la mig och tittade på Lost istället och käkade jordnötsringar :P
Kunde inte undgå att läsa om att Anna inte gick vidare igår.. lite taskigt att de kallar det för fiasko och skriver om det som om det bara handlar om Annas sätt att leverera den och hur startfältet såg ut. Det är ju faktiskt folket som röstade som ska hängas ut..det är de som får stå för sin dåliga musiksmak !

Idag är det fint vårväder ute ! Dock blåste det lite för kallt idag med så jag hann knappt sola i en timme innan jag gav upp. Ska fixa mig lite och packa. Sen tar jag en promenad med bus bort till bussen för att åka in till Örebro.

Vi hälsar på mamma på hennes jobb och åker sen hem till pappa. Ikväll blir det fredagsmys med pappa och lillebror, det ska bli så mysigt att få träffa honom igen. Sover över där till imorgon. Hörs då :)

Torsdag

Kom hem senare än väntat igår, så därför uteblev uppdateringen.

Tog mig till pappa igår och hälsade på honom lite snabbt innan han skulle åka iväg med Kicki och lillebror för att hälsa på förskolan som han ska börja på i höst. Tänk att min lilla pudding är så stor ! Saknar den lilla token så mycket och snart kommer vi att få busa igen.
Tog med mig Bikie & Eddie på en promenad som egentligen inte skulle ha blivit så lång som den till slut blev. Det var ju så skönt ute så jag bara gick och gick :) I converse ! Inga promenadskor !

Lämnade Eddie hos pappa och Bikie fick åka med min mamma på kalas. Jag tog mig upp på stan för att ta en minirunda på stan och fika med I.

Gick tillbaka hem till pappa där jag sällskapade honom framför travet på TVn och småpratade lite. Mamma kom förbi och det blev lite mer prat tills vi insåg vad klockan var och det var dags att åka hemåt.

Bikie gick raka vägen till sin sovplats och deckade, hon hade kanske sovit sammanlagt 1 timme under de 14 timmar som vi var på turné i staden. Numera sover hon under sängen, antar att det är svalt och skönt där.

Imorse tog vi en lång promenad i det fina vädret, sen så la jag mig en stund och solade. Gick dock in sen när det började blåsa lite för kallt och satte mig för att plugga lite.

Nu sitter jag här och ska snart ta mig ut på en promenad igen med busan :)


Bättre dag i staden

Jag är inte lika hatiskt mot staden denna gång jag är på besök.

Jag och mamma tog oss till stortorget och köpte kinamat till lunch, så gott !
Om en halvtimme ungefär så drar jag iväg till pappa en snabbis, tar med mig bus och Eddie på en promenad runt ån. Kommer väl låta de ta ett race först så att jag inte har två odjur i koppel ;D

Efter det så blir det att ta sig upp på stan för att ta en fika med Ip.
Återvänder nog sen till pappa för att hälsa på honom en stund och sen åka hem igen.

Kvällen kommer väl antagligen att sluta med att jag äter upp gårdagens snacks och tittar på Lost.

Ska lägga upp bilder på gårdagens paket också..såklart ;)


Onsdag i stan

När jag tänker efter så satt jag är på mammas jobb en onsdag för två veckor sedan. Konstigt nog så känns det faktiskt också som att det var så längesen. Andra saker som händer däromkring känns däremot längre bort..också saker som hänt närmre denna dag.

Nåja..Hängde med mamma in till i stan imorse eftersom jag hade tid hos tandläkaren. Det var ett tag sen jag var där så det var väl på tiden. De tyckte att det såg bra ut, men fick en tid för återbesök för någonting annat, minns inte vad hon mumlade om. Blev inte så farligt dyrt, man får tydligen 300kr om året de år man är under 30 år, så jag hade 600 kr som låg där och väntade, hihi.

Mamma sitter just nu på möte, så jag och Bikie sitter här på hennes rum och väntar så fint. Köpte med mig jordgubbar hit, så vi tänkte väl smaska på de när hon är färdig :)

Ska ta en tur förbi pappa efter lunch tänkte jag...och efter det är väl planerna preliminära. Förhoppningsvis träffa Ip :)

Nytt i garderoben.


Scarf   från H&M                                   Bolero i spets från Vero Moda


Tunika från Sannas garderob ;)      Blommig klänning från Rut m.fl


Färglada t-shirts och linnen från Vero Moda resp. H&M


Oversize tröja och korallfärgad klänning från H&M



Surfarshorts och en tunn cardigan från H&M


Regnig tisdag

Igår så var det ju rikigt soligt ute, så då tog jag på mig bikinin och min kursbok Tourism Management i handen och la mig ute på gräsmattan och solade en stund. Dock kom molnen oftare och oftare så till slut så tog jag mig inåt , gick en promenad med bus och sen fortsatte jag med pluggandet inomhus.

Idag regnar det ute, så då får vi hålla oss inne för det mesta. Det är ju riktigt kallt ute också, ingen höjdare !
Pluggat hela förmiddagen och nu har jag tagit mig en paus för att göra lite mat till mig och till mamma som kommer hem om en timme ungefär.

Blir väl att åka in till Ica sen och handla. Har ett paket att hämta ut så det blir ju en bra timing.

Lägger in bilder på paketets innehåll imorgon, men även ett inlägg idag på tidigare inköp.


Not alone anymore

Inatt kom mamma hem från Grekland. Blev att gå upp och hälsa på henne och Bikie blev så glad !

Så vi tog frukost tillsammans imorse och pratade om hennes resa och lite annat som hänt, innan vi tog oss iväg på en tur till farmor och farfar. Mamma har inte hälsat på lilla Tuva, men Tuva var alldeles för upptagen med att busa med Bikie.

Sen handlade vi med oss en massa gott hem och tänkte jag dra på en film och så :)

Mamma hade köpt presenter i Grekland :) Jag fick Pringlechips med paprikasmak :D lite svårt att hitta det numera och det är ju så gott ! Tänk om jag bara kunde hitta bluecheese-nötterna också ! Iallafall ! Fick en badhandduk med Tweety på , haha så söt !

Nu blir det promenad och när vi kommit tillbaka så ska vi göra baguetter med skagenröra :D

Hey, It's saturday !

Hallå på er.

Uppe med tuppen imorse, kunde inte somna om när jag vaknade där runt 6-tiden. Gick ut på promenad med Bikie och det kändes riktigt bra ! Gött nu när luften inte är så kvav längre.

Tänkte sätta mig och plugga tills solen kommer fram, om den nu gör det. Då tänkte jag ge mig ut med gräsklipparen igen, så att det blir klart tills mamma kommer hem :)

Hon kommer hem någon gång inatt och antar att vi kommer få gå upp och hälsa då, för Bikie kommer väl antagligen vilja göra det :P

Ska dra igång lite tvätt innan jag tar fram böckerna :)

Have a nice day ;D

Åska

Åh, vad det är mysigt med åska !
Dock lite läskigt att sitta här ute helt ensam..det dundrar så att man tror att det är huset som rasar eller något.

Får väl bädda ner mig i soffan och lyssna på det =)

Om det hinner sluta innan läggdags så hinner jag kanske med att se någon mysig film.


A little visit from us.

Världens snällaste farfar & farmor kom ut och hämtade upp mig och Bikie efter 11 någon gång. Självklart hade de sin lilla Tuva på 10 veckor med sig. Mitt hjärta smälte och det gjorde nästan ont i en när man la blicken på denna lilla lurviga tös.

Vi åkte hem till de och självklart blev man bjuden på mat & fika.
Farmor har skadat och opererat sin axel, så jag hjälpte henne lite medan farfar hade lite grejer att ordna.

Bikie och Tuva trivdes bra ihop och de lekte bra tillsammans. Härligt att se att Bikie var så snäll mot den lilla.

När jag kom hem så drog jag på mig bikinin och drog igång gräsklipparen. Inte klippt gräset sen vi bodde i det huset jag växte upp i. Lite sådär lagom skön syssla i solen. Dock blev jag tvungen att dra i bensin ett par ggr, men gav upp till slut för det är rätt mycket att klippa och en rätt stor trädgård.

Så nu sitter jag här med isvatten och godis. Ska titta lite på TV nu och ta det lite lugnt. När Bikie fått sova eb stund så blir det en promenad i kvällssolen :)

Här får ni se en bild på lilla Tuva.


På posten - Dear John

Igår kom boken Dear John som jag beställde förra veckan. I pocketversion på engelska :)
Underbar läsning i sommar.


Snart är veckan slut

Tänk vad tiden kan uppfattas gå fort ibland, snart är denna vecka redan slut.

Mina dagar här ute på landet består mest av plugg, hundrelaterade aktiviteter och lite småtråkiga sysslor.
Håller just nu på att tvätta, är uppe så tidigt på dagarna nu för tiden så jag hinner rätt mycket ändå.
Försöker att inte sova för länge på dagarna eftersom jag kommer att börja rätt tidigt på jobbet i sommar och sen har jag lite svårt att sova när det är så ljust och fint ute.

Vaknade halv 8 imorse och gick ut med Bikie. Jätteskönt ute, alldeles svalt och skönt med en skinande sol. Har ju varit fruktansvärt kvavt ute de senaste två dagarna. Hade djuren här hemma kunnat hinka i sig vatten så hade de nog gjort det. Bikie har fått ligga ute i trädgården där det är svalt istället för att behöva vistas inomhus.

Om en liten stund så ska jag in till stan för att hälsa på farmor, farfar och deras lilla valp Tuva :) Kommer säkert bli alldeles valpsjuk, så ska försöka hålla tankarna på att skaffa en själv borta.
Kameran hänger med iallafall, självklart måste denna lilla dam fotas :)


On sundays we rest

Första kvällen helt själv hemma, fy så långtråkigt. Hur gjorde jag de 8mån jag bodde i Karlstad ? Nåja, efter en dag i solen så var det rätt skönt att lägga sig ner i en sval säng och höra hur nattens regn smattrade utanför fönstret.

Blev att gå till sängs väldigt sent inatt. Konversationer som behövde tas, de togs även om det inte var på rätt sätt. Vissa saker blir som de blir ibland och när vi sedan stannar upp så vet vi inte riktigt vad vi tänkte på där i farten. Ibland är spontanitet inte någonting positivt, även om det är något som många bör lära sig att erfara. Drömmar och mål finns där ..i framtiden, vilket gör att vad som helst kan hända :) Steget är ett modigt steg som handlar om vilja och tålamod. Det finns fina saker att hämta där ändå, för det var ju så allting började.

Jag har en hel del kvar att upptäcka, skapa och uppnå. Jag kan idag inte förstå hur jag kunde nöja mig med det jag hade då ..falsk trygghet, drömmar som hade lagts på hyllan och en personlighet jag inte kände igen.
Man ska aldrig fastna i någon sorts bubbla och sitta där och inbilla sig att man är nöjd med det , bara för att man är rädd för att bubblan ska spricka och hamna i en vägkorsning utan en destination.

Vaknade väldigt sent idag med tanke på allt..vaknade med feber, huvudvärk och nu börjar magen att bråka.
Ska dra på en och en annan serie idag, kanske en film om jag orkar. Grått väder ute också, så blir till att stanna inne idag med undantag från hundpromenaderna förstås !

Jag har planer, drömmar och mål som väntar. Så jag är lycklig på den väg jag just nu befinner mig på. Dock gillar jag inte den plats som vägen befinner sig på just nu, men det passerar man till slut :)

Vårväder

Morgonens väder var grått och trist. Låg kvar i sängen en stund, hade lite ont i magen så jag låg och väntade på att det skulle gå över. Vinkade av mamma som åkte iväg och just nu sitter hon på planet på väg till Grekland.

Lite avis blir jag allt, det var ju så härligt när vi var där ! Får ta mig en resa inom en snar framtid..när jag kan lägga det högre upp på prioriteringslistan ;)

Det sprack allt upp lite bland molnen och solen kikade fram. Snabbt som blixten så satte jag mig ute för att sola lite och redan efter en stund så är jag Linda med den röda näsan. Nu kom det ett jättestort och tjockt moln så då passade jag på att gå in för att äta lite.

Fick besök förut av några "bekanta till familjen" (hehe) och det var riktigt trevligt med lite sällskap här ute :) Nu har de åkt och nu är det bara lilla jag igen :)

Mot kvällen blir det väl film skulle jag tro. Har några på datorn som jag inte sett än så får se om jag ser någon av de :)

På posten

Jag blir så glad när nätbutikerna har snabba leveranser. CDON är en av de ! De få gånger jag fått vänta på leverans därifrån är när jag förbokat en film t.ex. och den väntan är ju rätt självklar :)

I tisdags beställde jag böcker och en film. I onsdags fick jag ett sms om att det var på väg hem till mig. Idag kom det med posten, men jag hade fått det redan igår om det inte hade varit en helgdag.

Alla varor kom inte dock, utan bara filmen. Böckerna komma så fort en av de finns på lager igen :)

Filmen som jag beställde hem är en av mina favoritfilmer , The Notebook.
Har haft filmen utbränd ett bra tag, men vill hellre ha den som utgåva, med allt smaskigt extramaterial :)



I paketet låg också ett litet sample av Läkerols sugarfree pastilles med salmiak smak.
Smakade som Fisherman's friend med samma smak, fast med godare eftersmak.


Bra avslut på en regnig dag

Åkte och storhandlade med mamma.  Så nu är kyl och frys påfyllda till mig när jag är själv hela nästa vecka.

När vi kom hem så lagade jag tacos medan hon sprang runt som en tok och packade inför sin resa.
Nu har vi tänt kaminen, tänt kaminen, tagit på lugn musik och äter jordgubbar. Så sjukt gott ! Älskar verkligen jordgubbar !

Funderar på att stänga av musiken och dra på en film istället. Vet inte vilken dock.. kanske något avsnitt av något istället ? Jaja, det visar sig :)


You can't be happy without dreams !

Of course they can come true :)










Surely strong like that..

Riktigt härligt med lite fint väder igår, även om det slutade med en massa regn.

Skulle ta bussen bort till USÖ, men här i Örebro går bussarna i i princip aldrig så kunde lika gärna gå dit. Insåg att det inte är så långt dit , så hade ju varit väldigt onödigt att ta bussen ändå.
Nåja..jag är iallafall en frisk människa och det var ju skönt att höra :) Dock blev de lite förvånade över hur jag orkade stå på benen med tanke på hur dåligt järnvärde jag hade. Så kommer att få äta järntabletter i en månad nu och efter det vill de kolla det igen och se att det blivit bra igen :)
När jag tänker efter så har jag känt mig lite yr, men trodde att det var för att jag inte ätit eller druckit så jättebra.

Efter det så fixade jag lite annat..ska bli riktigt spännande ! :)

Blev lunch från La Baguette på mammas jobb, sen tog jag med mig Bikie och tog bondebussen hem.
Blev lite plugg på eftermiddagen och sen en lugn kväll :)

Kan iallafall säga, att efter denna dag i Örebro stad, så längtar bara till Karlstad ännu mer..

Onsdag

Godmorgon !

Tagit pluggledigt för såhär på förmiddagen för att åka in till stan och fixa lite. Sitter just nu på mammas jobb tillsammans med busan och kikar runt lite tills jag ska iväg på lite grejer.

Sitter och funderar på om jag inte ska ta ett stopp till när jag ändå är här, men jag ska ju vara så himla larvig så får se om det blir av.

När jag är klar så ska jag gå förbi La Baguette och köpa med mig lunch hem. Så längesen jag åt där , så nu är det fan på tiden :) Sen blir det hemfärd igen med plugg och lite sånt.

Nicholas Sparks

Vill bara tipsa er om att läsa böckerna som denna underbara författare skrivit eller att se filmerna som baseras på dessa böcker. De flesta av mina favoritfilmer när det kommer till romantik/drama är just de.

Filmer jag sett och älskar !
- The Notebook
- A walk to remember
- Dear John

Filmer som jag inte sett, men hört är riktigt fina.
- Message in a bottle
- Nights in Rodanthe
- The last song
( som nyligen haft premiär)

Film som kommer att komma som iallafall jag är nyfiken på.
- The lucky one

Nu har jag beställt The Notebook & Dear John inför sommarens läsning =) På engelska då, såklart.



Girl down, girl down !

Jag är jämt så klantig och jag blir lika sur varje gång..till en början.
I söndag haltade jag i princip hela dagen då jag väldigt tidigt på morgonen av att jag fick sendrag i vaden. Gör så jäkla ont när det händer !
Igår pluggade jag lite, tog sen en pluggpaus för att baka kladdkaka. Den blev inte så jättegod, men gick att äta iallafall. I mammas ugn behöver man visst bara ha den inne i typ 10 min, haha..

Nåja..igår kväll skulle jag ta en runda med bus en sista gång inför natten och hon är inte så jättesmidig när hon ska ner för trappen och med min balans så blev det en duns rakt ner på rumpan de sista två trappstegen.
Det gjorde skitont ! Blev yr ! Fick ett stort blåmärke på ena lårets baksida och sträckte det ! Slog i armbågen ! Sen skrattade jag som fan åt det hela..så typiskt mig :D

Imorgon ska jag in till stan en sväng och fixa lite :)


Min snutta



Lite av lördagsshoppingen





Lördagkvällens film

Dear John ! Baserad på en bok av samma författare som skrivit The Notebook. En helt underbar film som påminnde en del om The Notebook och som de flesta vet så är ju det en av mina personliga favoritfilmer.

Se den !


Lördagsshopping

Vart är vårvädret hurrni ? Dock lite mys med regn..vi tände på i kaminen och kände hur värmen steg när vi satt i vardagsrummet och åt.

På eftermiddagen så lämnade jag över bus till pappa en snabbis, då jag lovat mamma att haka på henne ut till marieberg och shoppa lite. Den jäveln åker ju snart, så hon behövde lite grejer och ville självklart ha mitt goda sällskap :)

Köpte en tröja, en tunika, leggins, tights, smycken och lite annat smått som jag behövde. Lägger kanske in lite bilder imorgon. Med det regniga vädret ute blev man inte alls sugen på att handla sommarkläder. Inte för att jag hittade så jättemycket snyggt, men så är det väl jämt när man kan shoppa och verkligen vill det..

Nu ska jag nog dra på en film eller något..vet inte riktigt vad än, men har en del som jag inte sett så får se vad jag är sugen på att se :)

Kvällens film



100506

Fick inte sova någonting inatt ! Vaknade av att mammas katthelvete fångat en mus som vägrade att dö. Så hela natten försökte katten att ta musen och mamma sprang efter och skulle se om den kanske inte skulle kunna gå att rädda. Så äckligt !

Varit någorlunda fint väder idag så spenderade den mest ute med Bikie där vi småtränade lite och såklart busade vi också.

Var hos farmor igår för att lämna kompostgallrena och passa på att ta en fika. Sanna var där och det känns faktiskt konstigt att vi inte setts på ett tag. Dock flyttar de ner hit i om några veckor så träffas kommer vi iallafall att göra snart igen :) Fick såklart bra träningstips att ta med mig hem också, vilken tur vi har som har henne !

Nu ska jag & mamma strax åka och handla..senare kommer "moster" hit på fika, men de kommer väl mest babbla om nästa vecka då de ska resa bort.

K-kinda busy ...

Sen internet var åter så har jag i princip bara pluggat. Missade ändå en hel del medan jag var ifrån både internet och datorn...en hel del ! Så just nu ligger det högst på prioriteringslistan i mitt liv och min vardag.

Att bo på landet är inte ett sådant helvete som jag föreställde mig..det enda jag verkligen saknar är att få duscha sådär länge och hur varmt som helst. Minns när vi bodde i parhus och vi hade så, men då visste man inte bättre eftersom jag växte upp där. Så nu har jag fått hitta någon annanstans och ett annat sätt att sortera tankar och allt det där på. Gött ändå då att komma ut i friska luften med mitt bus och bara få busa, träna, gå promenader och titta ut över egentligen ingenting och på sätt kanske hitta glädje i det :)

I fredags så var det valborgsmässoafton och hade väl först tänkt att fira det med baby, men av olika anledningar så blev det inte så, så det blev till att fira den hos "moster" och det vanliga gänget som brukar hänga där. Gött ändå att faktiskt få umgås med personer som faktiskt har befogenhet att kalla sig för vuxna människor. Åt god mat, pratade om allt mellan himmel och jord och skrattade en del. Bus skötte sig alldeles utmärkt och hon har såklart charmat sig in i även det huset ;)

För övrigt så är det plugg som gäller och så förblir det nog ett tag framöver.

Hoppas ni haft en bra helg allesammans och går in i den nya veckan med nya krafter :)


RSS 2.0