Snow in K-town

Då var snön och vintern även här i Karlstad. Bikie är överlycklig och det smittas ju även då över på mig. Dock löper hon nu så det blir för det mesta bara promenader och träning för oss själva.

Många börjar prata jul nu, men jag tänker verkligen inte ge mig.
Det här med jul kan jag anamma några dagar innan advent, men inte nu.

Jag tänker inte äta pepparkakor, lussebullar, gröt eller dricka julmust eller någonting sånt förrän det faktiskt är dags. Haha jag vet, men det är sån jag är. Det får inte komma för tidigt, för då tröttnar jag så snabbt. Tycker nästan att det är lite fusk att jag äter så mycket apelsiner, men då får det vara så då.

Men idag när snön kommit så kommer jag på mig själv med att börja planera julklappsköp och inredning. Då skapas plötsligt ett litet sug efter detta, men jag tänker envisas lite till :)

Nu är de iallafall här och ordnar mitt jäkla badkar. Inte lite sugen man blir på att bada skumbad med tända ljus nu när man är så frusen efter att ha lämnat värmen inomhus. Fortfarande inte hört något om mina tapeter och jag vet att de inte kommer att kunna göra något om jag ringer och tjatar, men snart kommer jag att göra det ändå !

Nu blir det att läsa lite inför morgondagen tillsammans med en kopp te och skorpor med hallonmarmelad (så gott !)

Skola, skola, skola

Denna vecka och nästa vecka så går vi i skolan varje dag. Vi har en hel del intressanta föreläsningar, artiklar, besök och litteraturkapitel. Denna kurs verkar vara inom ett ämne där mycket kan diskuteras så det ska bli spännande och se hur tentamen kommer att se ut. I måndags hade vi ett seminarie som blev till en enda stor diskussion ! Igår fick vi höra om hur massturism kan påverka ett område, i detta fall Katalonien. Väldigt intressant ! Kan säga att efter att ha läst ena kursboken "Välkommen till paradiset" så är i princip ingen i vår klass sugen på att åka på charterresa någonsin, haha !

Idag fick vi höra lite om Arvikafestivalen och imorgon fortsätter vi i ämnet platsidentitet :)

Festlördag

Nu när ekonomin är på topp så vankades det fest i helgen. Skulle egentligen blivit utgång på torsdagen eller fredagen men latheten tog över och det fick skjutas upp till lördagen. Sjukt taggad som jag var så drogs musiken upp på hög volym (inte högsta då för busans skull).

Tjejerna kom över på förfest och ja det gick väl nerför så fort de passerat tröskeln, haha !
Vi shotade moranisse och gjorde egna mojitos plus att jag hävde i mig ett par cider. Stunden innan vi skulle ta bussen satt vi alla fyra i soffan och bara stirrade och skrattade åt hur fort det gick för oss att bli så onyktra.

Jag och Elin lyckades köpa pizza genom bakdörren eftersom vi inte orkade gå runt och för att jag pratar med de typ varje dag så det verkade lugnt, hahaha.

Sen är det suddigt alltså :P Minnesluckorna är inte så jättemånga, frågan är bara vad som hände däremellan. Det är mer tidsuppfattningen som jag missat helt :S
Jag har minnet av att jag pratade med 3 killar på hela kvällen..och av någon jäkla slump så var alla tre från örebro..wtf !? Inte okej !

Bussresan hem var sjukt härlig ! En kille med hetaste sångrösten satt och sjöng med sina kompisar. Det hela slutade med att hela bussen hängde på så det blev ren allsång under de hela 20 minuter som det tog för bussen att ta oss hem. Härligt !

Tack för en sjukt rolig kväll tjejer ! :)


Ensamt igen

När jag kom hem i onsdags så ville Josse inte alls fastna i soffan så vi tog oss en liten runda på stan. Jag som vägrar anamma julen innan advent tog faktiskt tag i att köpa en adventsljusstake och t.o.m. börjat fundera ut julklappar till mina nära och kära. Jag köpte också lite annat pynt, men eftersom jag har svårt för människoliknande prydnadssaker så fick jag noga välja ut några som jag tyckte såg snälla ut, haha !

När vi återvänt hem så svängde vi in en snabbis på pizzerian och köpte med oss varsin pizza. Lite kul att man typ blivit kompis med pizzakillarna, haha inte bra Linda !

Efter studiebesöket igår så blev det en runda på stan. Först lite fika och sen gick vi runt en sväng innan vi gick in på systemet inför helgens bravader :P Jag som ville fylla på förrådet lite fick med mig en hel del flaskor :D

Josse som hade tentat och återvänt hem till Örebro för att fortsätta läsa där, hade lämnat efter sig en liten present som tack för taket över huvudet. Så jäkla gulligt av henne :) !
Tråkigt ändå, för nu blev det plötsligt tomt igen. Även om det är skönt det också så är sällskap inte alls fel. Tur då att brudarna bor så nära ! Får hänga oss de dessa mörka kvällar helt enkelt :)

Imorse var jag hos optikern. Fan, jag behöver börja använda glasögon igen. Tydligen är mina ögon lite irriterade och ansträngda så linser är ingenting de rekommenderade. Dock så är det ju faktiskt snyggt med det numera och på universitetet så har majoriteten glasögon på sig,  vare sig de ser dåligt eller ej :)

Nu ska jag fortsätta att plugga lite och sen ta tag i städningen. Måste ju vara fint, eller ja finare iallafall, när tjejerna kommer hit på förfest :)

Nu är det slut på veckan ...

Just nu är det en hel del på skolschemat. Tycker det är skönt att gå regelbundet i skolan, speciellt för mig som blir lat för lätt annars.

I onsdags blev det en kort föreläsning om PM-uppgiften som vi ska skriva angående våra studiebesök. Efteråt blev det lite fika med några av tjejerna i klassen innan det var dags att återvända hem igen.

Igår var vi på studiebesök på Mariebergsskogen, Karlstads stadspark, vilket var väldigt mysigt. När vi sen fritt fick gå runt så tror jag inte att de omkring oss kunde ana att vi var universitetsstudenter. Vi sprang runt bland lustiga speglar och sprang runt bland alla djur, haha !

I helgen blir det att läsa på inför måndagens seminarium. Förhoppningsvis kommer litteraturen snart på posten så att jag kan få börja komma igång med den också :)


Det var helt enkelt dags...

Min mobil har krånglat, bråkat och levt sitt egna liv sen i våras. Inte förrän nu har jag tagit tag i att beställa en ny !

Efter många om och men så fick det bli en Sony Ericsson Xperia mini pro


Gläntanhäng

Lyckat !

Gick till skolan vid lunchtiden för att prova ut overallerna inom studentföreningen, vad snygga vi kommer att bli !

Sen satt vi och snacka lite innan det var dags för lektion, vilket plötsligt var inställd trots att läraren var där :S ja hursomhelst så slutade det med att alla satte sig för fika i Gläntan och plötsligt efter en massa snack, skratt och häng så hade det gått 3 timmar och det var kanske bäst att dra sig hemmåt.

Fick äääntligen mitt csn idag, retroaktivt också (gött eller !?), så blev att betala alla räkningar, lite till mamma och sånt där nödvändigt som jag tvingats skjuta på.

Tydligen fest på torsdag ? Skulle behövas !

November the first

Ny månad med nya tag som många brukar säga.

Fick iallafall en härlig avslutning på oktober månad med ett påfyllt kylskåp och besök från min kära mamma :) På lördagen tog vi oss en runda på stan där det blev lite inköp för de sista pengarna från lönen. Kom hem med två par nya vantar, då ett par glömdes kvar i Munkfors, och ett skärp. Äntligen hittade jag ett skärp som satt bra runt min lilla midja. Fick betala löjligt lite pengar för dessa, då jag hade två bonuscheckar som tack för all shopping jag gör annars ;D Köpte en liten hylla på hjul till mitt badrum så att jag slipper få alla produkter på mig när jag öppnar badrumsskåpet.

På kvällen blev det ännu mer godis och filmen Sex and the city 2 , vilket var en OK film även om den egentligen inte hade behövts ..

Söndagen innehöll lite plugg och en hel del lathet ;D

Numera är det november .. en månad som jag annars helst hoppat över, men som detta år förhoppningsvis innehåller en hel del roligt :) Den började rätt bra ..en föreläsning och sen skynda sig hem då de skulle komma och fixa kranarna ! Dock kunde de endast fixa kökskranen, men den var viktigast ;) Sen kom budet för att hämta mitt paket också , himla bra ! Nu kikar jag och josse på film och snart ska jag gå över till camilla för vår tvdejt :P

Morgondagens höjdpunkt: Overallprovning :D


RSS 2.0