Lite lättare

Det blev plötsligt lite lättare att andas när allt hade packats in i kyl,frys och skafferi. Dock blev det inte jättefullt i kylen men i resterande skåp är det proppat :D Oron släpptes när jag inte längre behövde oroa mig för allt som behövs och att inte ha lika mycket att välja på när det är middagsdags.

Blev också en tur till Ikea där det handlades pyttelite bara för att det behövdes och så får vi ta resten nästa gång vi är där.

Ikväll så blir det film, godis och andra sorters snacks :D

Älskar fredagsmys ! :)

Örebrobesök

Det fina vädret har återigen hittat till Karlstad och det var riktigt skönt att få komma hem efter lunch igår och redan då fick ta helg. Josse åker snart tillbaka till Örebro och istället kommer mamma hit och hälsar på :D

Hon ska lämna tillbaka Bikie som hon fick låna medan jag var iväg på exkursionen :) Saknat henne så fruktansvärt mycket !!
Vi ska åka och storhandla på Willy's ! :D Äntligen så har jag råd med att proppa in allt möjligt gott i kyl,frys och skafferi :D
Senast tisdag så ska jag få mitt csn som jag inte fått alls denna termin. Men får ju retroaktivt så det kommer att komma en hel del pengar in på kontot i början av nästa vecka ;) Snacka om att det blev enklare att andas efter denna nyhet !

Ska också ta tag i och ringa felanmälan angående kranarna i badkar och köket, så att det blir gjort någon gång.

Blir nog en trip till Ikea och city imorgon tillsammans med mamsen :)

Vilken bra helg detta blir !






Namnsdag :)

Grattis till mig och min mamma som har namnsdag idag ;)


Vilodag

Kände mig nästan bakis när jag kom hem igår. Det kändes som att vi hade varit borta längre en två dagar men efter en dusch och lite mat så kände jag mig som en människa igen. Dock som en väldigt trött människa och det var svårt att hålla sig vaken framför tvn.

Josse kom hit precis innan jag skulle hoppa ner i sängen :)

Nu sitter vi och tittar på The fast and the furious. Regnet har öst ner idag och det har blåst en hel del :/ Så dagen har spenderats framför lite artiklar och liknande. Köpte hem en pizza och cola för att sedan ligga här och bara lata mig framför filmer och avsnitt.

Har en föreläsning imorgon och sedan får vi se vad dagen bjuder på :)


Exkursionen - del 2

Efter Torsby så var det dags för oss att bege oss mot Vildmark i Värmland där vi även skulle sova över.
Vi började med att bädda och dra på elementena i stugan och då vi redan tidigare hade börjat flumma så var det bara förnamnet av vad vi höll på med när vi var framme och började slappna av och tröttheten kom ikapp.

Kvällen spenderades först i en tipi där vi grillade mat och en föreläsning om Vildmark i Värmlands historia,framväxt och koncept. När detta var över så drog sig alla snabbt in i stugorna för att bli varma igen och sedan för att få sin efterlängtade sömn. Vi var alldeles för övertrötta för att gå och lägga sig så vi satte oss och spelade kort och prata om allt möjligt. Nivån på vår humor var fan inte hög och konversationerna innehöll inte allt för många intelligenta meningar. Tillslut så somnade vi iallafall, men  skratt skedde ändå under dessa timmar ;)

Uppstigning kl.7, men vi gick upp en timme senare då vi var alldeles för trötta och hellre ville stressa på morgonen än att förlora lite sömn. De flesta var rätt så slitna efter all information som togs in dagen innan ihop med frusna kroppar och lite sömn.

Gårdagen innebar dock bara ett par få stopp, vilket började på Munfors konferenscenter. Där blev besöket rätt kort så vi passade på att besöka det fina bruksområdet. Sen tog vi oss in till Munfors för lunch och alla stannade på en och samma kinarestaurang och stackarna fick jobba på lite extra :D

Sista stoppet blev Ransäters hembygdsgård där vi blev guidade av riktiga eldsjälar. Otroligt fint och även intressant att gå runt och se "museeumdelen" och även gården som var så otroligt härlig. Dock tycker ju jag inte om dessa dockor som de använder för att visa upp hur man klädde sig på den tiden, vilket ledde till mardrömmar inatt :O haha ! Har ändå redan bestämt att vi absolut ska besöka dess julmarknad i vinter :)

Även om det var en väldigt rolig utflykt med klassen, men det var så otroligt skönt att få komma hem igen.


Exkursionen - del 1

Skulle ha uppdaterat igår, men var så fruktansvärt trött så det fick vänta :)

Exkursionen i sig var faktisk riktigt rolig, intressant och även mysig ! Sinnena användes i fullt fart och det var helt klart värt det lilla negativa som kom bredvid allt annat.

Resan början på Rottneros park. Tråkigt nog så var det kanske inte riktigt rätt årstid att besöka denna plats men med frostens hjälp så var det otroligt vackert ! Skulle absolut kunna besöka denna plats igen, men då på sommartid :)


Efter detta besök så började många i klassen att piggna till och värmas upp. Så på bussresan blev det en hel del skratt flum och såklart godis :D

Nästa stopp var på härliga Mårbacka där Selma Lagerlöf växte upp. Vår guide var så himla duktig och kunde fasen allt om Selma, haha ! Det var ett rätt så högt tempo på själva turen där inne, men man hann ändå uppfatta känslan av alla rum. Blev ganska tagen men samtidigt lite smått rädd när de spelade upp Selmas tacktal till det svenska folket. Blev dock förvånad över hur svårt det är för personer utan bil att ta sig till detta populära ställe.

Efteråt blev det käk i Sunne, haha. Vi som hade tagit med oss egen mat hade lite svårt att hitta en plats i kylan att vara på men till slut så hittade vi ett bord inne vid Coop's spelhall, hahaha !

Det tredje stoppet blev Torsbys skidtunnel , riktigt cool idé ! Guidningsturen var dock lite tom, men platsen i sig var något annat. Vi fick inte se så mycket av själva tunneln förutom de bilder som vi fick se under infoföreläsningen.


Exkursionsdags

Då var den dags.. vår första exkursion :)

Bussen går från skolan runt 8 ( tidigt, tidigt) och sen är dagen fullpackad med aktiviteter, föreläsning och studiebesök på bl.a. Mårbacka :)

Under natten sover vi över på Vildmark i Värmland i små stugor. Har ingenting emot stugor, tycker att det är sjukt mysigt, men i oktober i minusgrader? Nåja, tur att jag ska bo ihop med tjejerna som iallafall kommer att kunna göra det trevligt i  vilket fall som helst ;)

Tisdagen är också fylld och på eftermiddagen landar vi tillbaka på universitetet :)

Har fortfarande inte packat, haha ! Men ska ta tag i det nu ;)


Gladare idag

Väcktes av ett samtal runt 8 ( tack för den gumman, haha ) och efter det var det bara för mig att gå upp. Gjorde faktiskt ingenting, då jag måste lägga mig tidigt ikväll !

Eftersom jag unnat mig en massa gott i helgen och tagit mig tid att få upp humöret igen så är jag faktiskt glad idag. Gladare kunde jag såklart vara, men det är söndag idag och städning står på schemat så lite trött i sinnet får jag vara idag. Ska packa senare och peppa lite inför imorgon :)

Gick ner och handlade en massa gott inför kvällen och morgondagen.

Så nu är det städning och packning som gäller. Först måste jag klättra upp på en stol och byta glödlampa i badrummet, haha jobbigt ! Emellan måstena så får det bli ett härligt bad med ansiktsmask och hårinpackning :)

Gömt mig i offerkoftan

Riktigt skönt att komma hem i söndags och få bädda ner mig i soffan och inte göra någonting alls !
Josse kom senare på kvällen och den fick sluta tidigt när vi båda var så himla trötta.

Insåg att jag var ledig under måndagen, vilket ledde till att jag i princip hela dagen låg i soffan. Läste några artiklar och det fick förbli så. På kvällen poppades det popcorn, tändes ljus och vi drog på den senaste Harry Potter-filmen.

Insåg att det snart är dags för premiären för den sista filmens första del :O Får ragga upp någon och se om vi inte ska kika på den på bio ;D

En annan film jag såg var första Sällskapsresan ! Haha, är så jäkla efter som inte sett den än ! Så nu i samband med all turism jag läser så kände jag att nu är det fan i mig dags ! Störtskön film ju ! Så nu måste jag snart ta tag i att se de andra :P

Förresten så har jag glömt att skriva här att jag klarat den första tentan ;) Yay me !

Igår hade vi en gästföreläsning från skogseremitaget urnatur. Jösses vad inspirerande det var ! :D Gillades absolut !

Idag har jag varit ledig men direkt när jag vaknade idag så drogs offerkoftan på. CSN har krånglat , så kan inte säga annat än att min ekonomi i princip inte existerar just nu. Det är jag och kyrkråttorna liksom. Helt sjukt hur mycket tankar, ångest och mörker det ger. Så ska smälla i mig en rejäl jävla pizza sen och bara tycka synd om mig. Vad jag vet är att jag får en liten, liten lön på måndag, vilket gör att jag iallafall kan följa med på exkursionen på mån-tis :)
Sen är det bara att be till högre makter att de snabbar på sig med mitt kära studiemedel !!

puss på er


En helg i Örebro

Först och främst så vill jag bara säga att grabbarna hade gjort ett bra jobb med premiären och filmen ! Allting kan inte alltid gå som planerat men jag hade iallafall en riktigt bra kväll med härligt folk !

Fick bli ett glas vin hos pappa och lite gos med pudding innan det blev dags för att göra sig fin inför kvällen.
Tog bussen till Sanna & Cajsa innan vi hämtade upp Josse med taxin och sedan landade vi på Molly Bar !
De hade gjort om lokalen en hel del och loungen var inte så pjåkig den heller, lite porrig dock ..hahaha !

Nåja det blev drinkar, champange, tilltugg, mingel, filmvisning och en del danssteg :P

Det enda negativa med kvällen var när vi kommit ut och skulle försöka ta tag på en taxi. För att vara en stad som det just nu sker en del våldtäckter i , så har taxibolagen inte så jättebra service ! De flesta bilar var bokade av ett större gäng killar som kom iväg helt utan problem. Jag hade bokat en taxi som ställt sig ett x antal meter för tidigt på gatan där jag stod, så 4 killar hann före mig och chauffören tyckte allt att om jag velat åka med så skulle jag antingen stått någon annanstans än där jag sagt i telefon eller skyndat mig så att ingen annan hann före. Så bolaget fick sig allt ett samtal om att det absolut inte är OK att ta 4killar istället för 1 ensam tjej i våldtäcktsstaden.

Efter nästan en timmes väntan på en jävla taxi så var vi iväg och hemma. Frosten och minusgraderna var framme redan när vi stod på stan, så mina lår under ett par ynka strumpbyxor var inte speciellt varma. När värmen tagit över och koffeinet från all power king lagt sig så kunde jag äntligen få sova.

Igår följde jag med mamma, Sanna, Helen och alla hundarna ut på promenad ! Riktigt mysigt bland alla fina höstfärger och solskenet :) På kvällen vankades det serier och onyttigt snacks.

Nu sitter jag här och slappar hos mamma. Hjärtat smälter när jag ser kattungarna som sover i en hög och min hund som ligger så fint bredvid och håller koll.

Om ett par timmar tar jag bussen tillbaka till kära Karlstad ! Trots en riktig rolig fredagskväll så trivs jag fortfarande lite bättre där ;)

Får se när man kommer på besök nästa gång..som det verkar nu så blir det nog inte förrän det är dags för julfirande !

Puss

QA-premiär tonight !

Har ännu inte besökt Örebro utan hängt hos mamma i Vintrosa. Haft riktigt fint höstväder idag, så tog mig ut med busan och satte mig sen med brasan på med pluggandet och lite chokladpudding :D

Om en liten stund ska jag ta mig in till Örebro och hälsa på pappa innan jag joinar Sanna, Cajsa och Josse för lite förfest innan vi drar till Molly Bar där årets QA-premiär håller till ! Känner på mig att det kommer bli drag och att grabbarna ännu en gång lyckats med sitt filmande ;D

Vad gör vi ? Nu kör vi ! Vårt mål, alkohol ! Skål ! :D


Onsdagsmys

Igår så kom mamma hit till Karlstad och hälsade på mig och bus :)
Vi gick en sväng i Frödingleden och sen en fika hemma hos mig.

På kvällen gick vi ut och åt på Teacher's och det var väldigt gott ! Sen var det dags att besöka mammas födelsedagspresent som hon fick av mig i juni :) Nämligen Mamma Mia! på Löfbergs Lila arena :D
Den var tack och lov på engelska och hur bra som helst ! Rekommenderas starkt !!

Senare idag så åker jag till Örebro över helgen ;)


Tacksittning - check !

Riktigt bra gjort av våra kära toastmasters/klasskamrater som gjort ett guldjobb med att ordna tacksittningen.
Denna gång var temat kända filmpar och det var så himla roligt och se vad folk hade klätt ut sig till !

Jag och tjejerna var Björnligan :D hahaha ! Vi var så söta så !
Fredagen spenderades med tjejerna för att sy byxorna och lite annat smått till våra outfits :) Utöver det blev det sjukt god middag och drinkar :)

Hursomhelst så var lördagen riktigt lyckad ! Runt 23-tiden så drog vi upp mot stan för utgång.  Sjöng nollningslåtar hela bussresan och måste ha varit sjukt jobbiga att åka buss med, hahaha ! Väl framme så splittrades vi lite. Här är det i princip 23+ överallt på lördagar så vissa fick försöka hitta något ställe med mindre ålder. Tur då att jag bara umgås med gamlingarna, hahaha ;) Nej men är ju faktiskt snart 23, så jag har hittills klarat mig utan problem :)

Vi hamnade iallafall på Blue Moon bar ! Mitt besök där blev inte så långvarig, då jag var tvungen att dra hem till Bikie, men det hade tydligen inte hänt så mycket mer de resterande 45 min som det var öppet.

Gillar verkligen att gå ut här i Karlstad ! Så himla mycket mer drag, mindre trash och fjortisar och mycket bättre lokaler ! Dock har det ju skett lite ändringar i Örebro, så jag ska inte säga för mycket nu men min erfarenhet är iallafall så ...
Här peppar dj:n hela tiden och blandar jäkligt bra musik med mindre bra musik ;) Alla på dansgolvet jublar och i lördags så kunde jag inte låta bli att rysa när Wonderwall kommer ut ur högtalarna, alla stannar upp från dansandet och sjunger med..awesome ! :D

Nästa fest sker förmodligen på fredag ..sen får det faktiskt bli lugnt från min sida :P eller ?

Hemmastudier

Mycket plugg här hemma som sker även denna vecka :) Riktigt skönt nu när graderna sjunker mer och mer så att man kan mysa till det här hemma och köra en mer avslappnad studiestil medan man kan :)

I torsdags hade vi en riktigt bra föreläsare ! Hittills den enda gången vi applåderat i slutet , hehe :)

I lördags hade vi tacksittning för våra faddrar (mer om det senare)

Idag hade vi en föreläsning om kulturarv och en liten snabb genomgång om programmets första exkursion till bl.a. Mårbacka, Sunne, Torsby, Munkfors och Ransäter :) Ska bli riktigt spännande faktiskt :)

Nästa föreläsning sker på torsdag innan jag drar mig iväg.
Eventuellt blir det ett snabbt besök på Uni. för att lyssna på infomötet om utlandsstudier.


From Africa to Malaga

JJ

It's too easy to cry 
When everything eventually dies
If not today than maybe tomorrow

Don't let that thought slip away, 
Let it come out and play. 
It takes you down
At the speed of sound
When you're underground
You never think you'll get out. 

Up and around
Then it goes down
The thought that you found 
Takes you to town 
Smashes your face, burns at your heart,
Then you go home and turn it in to art. 

It's not easy to die
No matter how dumb you are you eventually rise
If not today then maybe tomorrow. 
Don't let that soul get away,
Let it fly till your dying day. 
This is the chance
For one last glance at why. 

Don't cry for the time you lost in your life. 
Kiss them goodbye and see what's left. 
I know it's you, I know it's you. 
I'm blistering to winds coming in from Africa to Málaga.	

Lugnet håller i sig

Jaha ...imorgon kl. 12 tar vi helg, haha ! Samma visa nästa vecka.. 2 föreläsningar på 2 timmar ..
Rätt skönt ändå, gott med tid att fixa här hemma, tjata ännu mer på bovärden om tapeter, mer tid med bus och gott med tid att läsa på kurslitteraturen.

Idag har hela dagen ägnats åt telefonsamtal och städning. Sen kom Josse hit och ska sova här till på fredag :)

Vi köpte med oss en massa gott hem och nu sitter vi här i soffan rätt slitna båda två.
Snart dags att titta på Kungarna av Tylösand och sen blir det läggdags :)


Läget just nu

Rätt gött att få ta vårt pick och pack och dra ut till ingenmansland för en natt.

När vi kom fram till stugan så tog vi en promenad ner till sjön där vi alla fotograferade och Bikie sprang runt och upptäckte även glädjen i att bada :) Dock skedde detta genom att hon av misstag ramlade ner i vattnet, haha.

På kvällen gjorde vi tacos, drack drinkar, lyssnade på underbar musik och sen drog vi ner till bastun. De andra, galningarna, badade ! I oktober ! Läskigt var det också att gå i skogen i mörkret, haha !
Tillbaka i stugan så spelade vi spel och sen blev det läggdags för oss :)

Söndagen började bra ! Vi spelade ännu mer spel, lagade god lunch och bara umgicks. Dock hände det en väldigt sorglig sak men samtidigt en sån sjuk ofattbar händelse. Förhoppningsvis blev det inget stort rabalder utan det kommer förhoppningsvis att lösa sig för båda parterna. Jag tar det ansvaret som jag har och vi får se hur detta slutar. Det enda jag vill säga är att jag älskar mitt busfrö och att jag verkligen uppskattade kramarna jag fick av mina fina klasskamrater :)

Idag så var vi lediga , så det fick bli en tur på stan, Ikea och fika hos Camilla :) Vi har fixat med våra outfits inför helgens tacksittning som har temat kända filmpar ;D Vi tänker köra en kvartett och mer än så säger vi inte förrän det är 100% avgjort och tacksittningen ligger närmre :P

 


Kurs nr.2

Igår så började vi en ny kurs vid namn Natur-och kulturresurser för turism :)
Missade introduktionen , men på mina kära kamrater så lät det som en väldigt intressant kurs med exkursion och studiebesök inplanerade.

Den första föreläsningen (naturlandskapet) gav inte så mycket, men tänkte ta mig tid imorgon och skumma igenom lite av de artiklar som hon hänvisade sig till och lite inför kommande föreläsningar.

Nästa föreläsning sker på torsdag och tacksittningen för våra faddrar och generaler sker på lördag ;)

Oktoberhelg

Jaha ni då var det oktober igen då. Fan vad mysigt med höst..det är så otroligt vackert ute i skogen just nu och speciellt när solen väljer att kika fram !

Efter tentan i torsdags så vankades det som vanligt efter tentor, tentafest, men några av oss kände inte riktigt för att festa så vi käkade middag på Lilla Sicilien och gick sen vidare för en drink. Var hemma någorlunda tidigt och snälla & söta Josse som sovit hos mig hela veckan hade tagit hand om Bikie ! :)

De flesta var rätt slut igår , så vi bestämde filmkväll istället. Dock så fick många förhinder så det slutade med att jag & Cathrin drog på en film.

Idag fick det bli sovmorgon ! Fan vad det kändes gött ! Ska mysa lite och så här hemma innan det är dags att packa för natten. Senare drar jag, bus och gänget ut till en stuga på landet. Där blir det tacos, massa drinkar och bastu :D Söta som de är så fick Bikie följa med så det blir att träna henne lite i skogen, låta henne ta ett race och tvinga mina kära vänner att vara figuranter , hahaha !

Nej ni mina nära och kära där hemma som läser. Ni ska veta att just nu trivs jag som fisken i vattnet ! :)

Första tentan gjord

Kändes helt OK faktiskt, men tänker inte känna mig säker på det ena eller det andra. Om det nu blir så att jag inte blir godkänd så kommer det säkert vara precis på poängen...

Igår samlades gänget hos en av killarna i klassen för grupparbete om vetenskap. Det gick förhoppningsvis bra och det "firades" med marängswiss :D

RSS 2.0