Exkursionen - del 2

Efter Torsby så var det dags för oss att bege oss mot Vildmark i Värmland där vi även skulle sova över.
Vi började med att bädda och dra på elementena i stugan och då vi redan tidigare hade börjat flumma så var det bara förnamnet av vad vi höll på med när vi var framme och började slappna av och tröttheten kom ikapp.

Kvällen spenderades först i en tipi där vi grillade mat och en föreläsning om Vildmark i Värmlands historia,framväxt och koncept. När detta var över så drog sig alla snabbt in i stugorna för att bli varma igen och sedan för att få sin efterlängtade sömn. Vi var alldeles för övertrötta för att gå och lägga sig så vi satte oss och spelade kort och prata om allt möjligt. Nivån på vår humor var fan inte hög och konversationerna innehöll inte allt för många intelligenta meningar. Tillslut så somnade vi iallafall, men  skratt skedde ändå under dessa timmar ;)

Uppstigning kl.7, men vi gick upp en timme senare då vi var alldeles för trötta och hellre ville stressa på morgonen än att förlora lite sömn. De flesta var rätt så slitna efter all information som togs in dagen innan ihop med frusna kroppar och lite sömn.

Gårdagen innebar dock bara ett par få stopp, vilket började på Munfors konferenscenter. Där blev besöket rätt kort så vi passade på att besöka det fina bruksområdet. Sen tog vi oss in till Munfors för lunch och alla stannade på en och samma kinarestaurang och stackarna fick jobba på lite extra :D

Sista stoppet blev Ransäters hembygdsgård där vi blev guidade av riktiga eldsjälar. Otroligt fint och även intressant att gå runt och se "museeumdelen" och även gården som var så otroligt härlig. Dock tycker ju jag inte om dessa dockor som de använder för att visa upp hur man klädde sig på den tiden, vilket ledde till mardrömmar inatt :O haha ! Har ändå redan bestämt att vi absolut ska besöka dess julmarknad i vinter :)

Även om det var en väldigt rolig utflykt med klassen, men det var så otroligt skönt att få komma hem igen.


Kommentarer

Kommentera gärna:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0