Slutet på sommaren 2010

Idag är det den sista officiella sommardagen.  Vad sägs om det hörrni ?
Jag gråter inte över det iallafall ! Ska bli riktigt mysigt med höst :)

Har sovmorgon idag så jag sitter här ..fortfarande i pyjamas, lyssnar på musik och äter Ben & Jerrys, haha !

Ska väl strax hoppa i ett bad eller något för att göra mig fin inför kvällen eftersom jag inte hinner göra det sen :)

Första nollningskvällen

Fan vad kul vi hade ikväll ! Våran klass är indelade i tre grupper så idag tävlade vi mot varandra i olika "grenar" !
Däremellan gick flaskorna med faddrarnas hemmagjorda vin runt :P Det smakade fan inte så illa, haha.
Vettefan vilket lag som vann, men det var nog ett av de andra lagen. Vårt lag vann iallafall i antalet fjäskpoäng :P

Hur mycket stadsvandring det innehöll är svårt att bedöma, men nu hittar vi nog till de flesta barerna iallafall :P
Sen blev det "efterfest" i en av lokalerna, men jag och några tjejer som jag hängt med under dagen drog hem tidigare för vi var heelt slut.

Känns skönt iallafall att jag hittat några "kamrater" redan första dagen. Verkar som att vi ligger på samma nivå också så det är rätt så enkelt att kunna vara sig själv och inte känna att man måste försöka passa in eller något sånt.

Nu blir det något avsnitt eller något och sen sängen. Ska bli riktigt gött att få sova ! Imorgon blir det fullt ös ! :P

Ture dominerar !!!! SÅ KLART  !


Första dagen i skolan

Första delen av skoldagen spenderades i Aulan där vi fick grundinformation om själva universitetet och Handelshögskolan som vissa program ingår i.

Eftersom jag läst på KAU tidigare så blev det en hel del information som jag redan visste om , men fick även såklart mer information, så det kändes väldigt bra att sitta där.

Andra delen var information om just vårt program och lite sånt. Sen kom vår studentförening Ture och härjade och tog oss med ut på campusvandring. Där fick vi också våra nollningströjor och information om nollningen.

Så nu är jag hemma igen .. ca 6 timmar senare :P .. för att vila i ungefär 2 timmar innan det är dags att dra upp på stan för första nollningsaktiviteten. Ska bli sjukt kul och jag träffade en hel del trevligt folk, så jag tror verkligen att jag kommer att trivas :) Programmet verkar också som att det är något som kommer bli otroligt roligt att läsa !

Besök och svampplockning

Imorse så kom mamma hit på besök :) Hon kom hit upp för att hämta Bikie då hon så snällt ska ta hand om henne medan jag går mina två första veckor i skolan och så att jag kan få en chans att gå på nollningen utan att oroa mig för att jag har lämnat henne för länge på dagarna.

Vi har varit i skogen hela dagen idag och haft en otrolig tur med vädret då det kom ut varningar för översvämningar igår. Vi plockade svamp, pratade och hade det allmänt trevligt :) Det var rätt torrt faktiskt tills vi tog en promenad vid Skutberget..där var det sjukt mycket vatten i bäckar, skog och på stigarna. Kändes riktigt höstigt och fint att gå bland allt vatten och de första löven :) mys !

När kvällen kom så var det dags för mig att pussa Bikie hejdå :/ Känns redan tomt här hemma ! Saknar min lilla busunge !

Imorgon är det första skoldagen för hösten och det börjar faktiskt kännas lite pirrigt nu. Dock börjar det lugnt imorgon med introduktion och sånt :)

Så jag ska väl börja göra mig iordning för sängen imorgon så att jag inte ser ut som en zombie det första jag gör :P

Wish me luck ;)

Gårdagens film

Igår tittade jag på The last song med bl.a. Miley Cyrus.

Trodde inte att jag skulle ta den seriöst av olika anledningar, men den var faktiskt lite charmig.
Den påminde såklart om alla andra miljontals kärleksfilmer, fast ändå med en egen stil och utan att vara sådär fruktansvärt klyschig.


Torsdag

Godmorgon på er !

Vaknade imorse av att jag var sjukt ledsen.. minns vad som hände i drömmen, men det var inte en dröm som överhuvudtagen liknade min verklighet.

Försökte somna om men då gick väckarklockan på hos personen som bor över mig. Det var värst vad högt han/hon måste ha för att vakna, för mer än så hör man inte direkt från grannarna..vad jag än så länge fått erfara.

Men nu i efterhand så är det rätt skönt att ha varit vaken ett par timmar.

Vädret är grått men utan regn..än så länge.

Får se vad denna dag har att bjuda på :)

Väldigt blött men också väldigt gött

I ett sådant trist väder känns det rätt onödigt att ta sig ut i regnet och bli dyrblöt för en ynka långpromenad.
Så istället packade vi ner spårgrejerna och tog oss ut i skogen.

Medan spåret låg och gottade sig så tog vi en promenad i skogen så att hon skulle få ta sig ett race. Hon fick förmodligen upp ett spår från något djur, för poff så var hon försvunnen. Ungefär en halvtimme senare kom hon tillbaka , tack och lov !
Mer detaljer finns på Bikies blogg.

Alldeles dyngsura återvände vi hem. Bus fick träna på att vara själv och jag gick ner och handlade.

Nu ligger vi båda här i soffan och tittar på ..ja egentligen ingenting..på tv och latar oss.
Kommer nog bli liggandes här resten av dagen ;D Lite otur då att jag inte har köpt någon filt än :/

So hot !

I have a huge crush on Damon Salvatore (character) and a little crush on Ian Somerhalder ;P



Lugn dag

Vilken tur att vi var ute i ungefär 5 timmar igår ;) Idag har det blåst ordentligt och regnat hela dagen. Bikie är fortfarande trött sen igår, så vi tog det lugnt idag och drar eventuellt ut och spårar imorgon :)

Tittar nu på Fångarna på fortet i brist på annat och jag kan inte låta bli lite äcklad av hur Rolf Skoglund klätt sig i sin roll Bébé Fouras ! OM det nu är någon annan som bestämt att detta ska vara hans outfit denna säsong så är det fan värre !

Usch !


The only exception

Paramore !

You are the only exception.
And I'm on my way to believing

Träningsdag

När Sanna kom tillbaka från skolan så var det bara att snabbt byta om och ta sig ut för en dag ute i det fina vädret som hittat hit idag. Vi mötte upp A-C och hennes pojkar för en längre promenad.Det blev 1,5 timmes promenad och en massa prat , häärligt !

Jag & Sanna köpte med oss fika och drog till brukshundsklubben där Anette och hennes 3 pojkar var. Vi tränade lite agility och varsina spår i skogen. Vilken härlig dag !
Hittade en del kantareller så vi stekte de tillsammans med vår middag :D

Nu har vi vinkat av de och ligger trötta men nöjda i soffan.
Köpte hem mig lite godis och ska nog strax titta på Fångarna på fortet. Är lite skeptisk inför att det börjar igen, men tänkte ge det en chans ikväll när jag endå inte gör så mycket annat än vila :)

Fin fint besök

Min mobil måste verkligen ersättas så snart som möjligt.

Den visar inte mina missade samtal och ibland tvekar jag på att den överhuvudtaget tar emot samtal ibland :S

Sanna har varit här över natten :) Vi åkte till brukshundsklubben med Anette och tillsammans blev vi 3 personer och 6 hundar ! Mysigt i bilen må jag säga ;)
Vi tränade tills vi insåg att vi var tvugna att avsluta då vi behövde handla och äta mat, men vi alla hann med en del endå.

Det blev en tur förbi McDonalds, haha såklart .. men det satt fint i magen det också :)
Tittade på TV i två sekunder typ innan det var läggdags.

Lite bökigt i början när hundarna fick vara i sängen :P

Nu väntar vi på att Sanna ska komma tillbaka från skolan så ska vi ta oss ut och träna.
Förhoppningsvis följer också Anette och A-C med :) I så fall får Bikie träffa grabbarna igen och det kommer hon nog allt att gilla :)

Det är helt underbart väder ute ! Så får fasen ta och köpa med oss fika och försöka komma ihåg kameran, så blir det en riktigt härlig dag :)


Oinspirerad

Det händer inte så mycket mer just nu än seriemaraton, flyttplock, bakning och hundpromenader.

Jag är iallafall lycklig ! Om en vecka börjar skolan. Ska bli väldigt spännande :)


Lite mer inför hösten


This is it.

Det blev ett par lugna dagar i Örebro. I tisdags gjorde jag absolut ingenting ! Jag kom tillochmed på mig själv att fortfarande ha på mig sovt-shirten lite väl långt in på dagen.
Den enda tiden jag hade att passa sköts till onsdagen istället.

På onsdagen åkte jag in till stan för att fylla i tatueringarna. Kändes som jag mindes det, men hade glömt bort hur öm man var efteråt :P
Lämnade bus hos pappa för att dra ut på en liten turné. Hade ett nytt armband att hämta ut då de inte kunde laga det jag hade lämnat in. Kom hem med en dammsugare iallafall och har kikat in lite annat nödvändigt som får köpas in någon gång i den snara framtiden.

Mamma hängde med tillbaka hit över natten. Hade filmkväll, gick promenader och handlade in lite smått och gott till mitt nya hem :)

Nu ska jag inviga mina nya regnkläder som jag köpte i Falkenberg hos Engelssons. Blir en promenad med bus nu och sen ska jag försöka plocka in resten av kläderna i garderoben :)

Då var man tillbaka..eller ?

I lördags gick flytten snabbt och jag stannade kvar för att packa upp, plocka in och montera ihop.

Mamma kom på kvällen tillsammans med Bikie och jag fick hjälp att plocka ihop ännu mer.

Nu är alla möbler uppe iallafall.. skönt ! Det ska ju tapetseras om så det tar ett tag till innan tavlor och liknande kommer upp på väggarna.

Emellan allt som har med inflyttning att göra så har det blivit promenader med busan. Idag tog vi en längre runda vid Skutberget :)

Dock så blir det att åka tillbaka till Örebro ikväll..  ska fylla i mina tatueringar imorgon så då fick det bli att åka tillbaka till på onsdag.

Det är iallafall sjukt gött att vara tillbaka :) Inser än en gång att jag verkligen trivs !

Det var det ...

Då var sista dagen på sommarjobbet avklarad och nu går det mot andra tider.
Det har varit en både tuff och slö sommar, men det är värt det sen när lönen kommer.
Dock kommer det mesta gå åt till flytten, men det är i sin tur värt det med.

Hade hoppats på att hitta på något skoj ikväll eftersom det är sista kvällen som jag är i Örebro på ett tag, bortsett från tisdagen, men det verkar vara rätt lugnt på de fronten. Så istället blir det fredagsmys hemma.. antar att lillebror kommer att vara sugen på att umgås, spela guitar hero och sen ev. en film.

Imorgon bitti lastar vi allt och drar till Karlstad för inflytt :) Jag stannar då kvar för att fixa och dona. Besiktningsmannen har varit väldigt svår att få tag på , så frågan är när det blir omtapetserat så att saker och ting kan komma upp på väggarna och så :)


Minisemestern .

Torsdag: Tånga Hed camping där det i princip bara bor hundägare :D Riktigt trevligt ! Kinamat inne i stan, långpromenad i natur-och bostadsområden, snacks och dricka i väntan på DN-galan som vi sen insåg skulle sändas på fredagen :P


Fredag: Åker vidare till Strömsfors där vi hälsade på Bikies uppfödare med familj, Bikies mamma och de andra finnarna. Väldigt trevligt ! :) Sen tog vi en snabbsväng in på Ullared och sen vidare till Varberg ! Gick på fästningen och njöt av utsikt och solnedgång, sen en promenad längs vattnet och klipporna och god mat på en restaurang inne i stan. Bikie & Elton skötte sig jättebra ochvi vuxna med ;)




Lördag: Solen sken och termometern visade högre grader så vi åkte till Falkenberg. Solade och "badade" på stranden och tog sen en promenad inne i stan, så himla fint ! "Hemma" i Varberg igen så hade vi tre minikräftskiva och massor av annat gott :) De hade också fått tillökning i en av hagarna :) Så söt !



Söndag: Hemfärd :( Regnade i princip hela vägen hem.


I Örebro ett litet tag till

3 dagar kvar till flytt ! Men återvänder iallafall på tisdagen för ett minibesök :)
Tydligen så börjar jag rätt så sent i skolan, så hoppas att lägenheten hinner bli tapetserad och allt så att jag kan komma någorlunda i ordning lite snabbt sådär :)

Uppdateringen har inte varit så bra sen jag kom hem från minisemestern, men det var fullt upp att komma in i vardagen igen och börja jobba på ett nytt ställe för veckan.

Skriver om helgen i ett separat inlägg med lite fina bilder. Ett liknande inlägg med lite mer inriktning på Bikie finns på hennes egna blogg :P

Vi hade iallafall jättetrevligt ! Lite surt att komma hem igen när man är iväg sådär, men nu ska jag ju bara jobba två dagar till och sen är det dags att ännu en gång ta sitt pick och pack till Karlstad. Känns som om jag har flyttat en del de senaste åren och såå kul är det ju inte, men det här gången blir det förhoppningsvis mer långvarigt :)


Minisemestern

Vårt första stopp blir i lilla Vårgårda :P Där släpper vi av Sanna & Misty som ska på kennelläger och ha det skoj.

Vi sover kvar där för att sedan åka vidare på fredag förmiddag.
Då ska vi hälsa på Bikies uppfödare och alla deras finnar ! Bikies mamma och bror bor där och det ska bli så roligt att få se de !

Efter det tar vi en sväng till Ullared och sen åker vi till Varberg :D Himla mysigt.
Det blir jag, mamma, Helén, Bikie och Elton, haha ! :)

Kommer hem på söndag igen ! :)

Vid lunch imorgon tar jag helg !

Gött att redan imorgon få ta helg och få åka på en minisemester. Hade svårt att somna igår vilket ledde till att jag var väldigt trött imorse när klockan ringde. Som tur är så är det otroligt lugnt på jobbet just nu och imorgon jobbar jag bara halvdag.

Ska äta lite nu och ta mig en dusch. Känns som om jag har damm överallt hem från jobbet :P

Senare så blir det ut på promenad med Jenny och ikväll måste jag packa eftersom jag åker direkt från jobbet ner på semestern :P

Redan shoppat lite inför hösten


Oneday-trip to K-town

Får väl börja med att hälsa augusti välkommen ! Jag har faktiskt ingenting emot att det är sista sommarmånaden och att hösten närmar sig. Vädret har verkligen legat på plussidan denna sommar, så jag är nöjd som det är ! Augusti innebär en hel del kul för mig, så jag har faktiskt längtat till denna månad innan sommaren ens kommit, så även där är det helt okej för mig att den kommit.

Sista jobbveckan, besök hos Lappforsens, västkustresa, flytt till Karlstad och skolstart ! Underbara tider ju !

Har iallafall varit helt slut i helgen, så det var lite segt att gå upp imorse och börja om på måndag igen. Dock så ser denna vecka lite annorlunda ut, så det är ingen fara ! Jobbtimmarna flöt på helt OK och när jag hade slutat så plockade mamma upp mig för vår endagstrip till Karlstad. Det var helt underbart att vara tillbaka. Solen sken och på stan så fick jag återigen känna doften av det rostade kaffet från Löfbergs lila fabriken :)

Hämtade nycklarna och drog till lägenheten för att kika in den. Det var en del som skulle åtgärdas och jag kommer få helt omtapetserat, så den såg såklart lite sliten ut när jag kom in. Jag har så svårt att få en vision om hur det ser ut sen när möbler och allt är på plats, så lite skeptisk blev jag faktiskt. Dock så blir det säkert jättebra när jag väl är där med alla mina saker :)

Sen gick vi runt på Ikea och tittade lite. Skrev också ner allt som ska inhandlas så det bara är att gå raka vägen in på lagret sen och hämta det när det är inflyttningsdags.

Nu är jag hemma igen :/ Men på torsdag sätter vi oss igen i bilen för en weekendresa till västkusten :) Ska bli riktigt härligt !

RSS 2.0